Komt er een Royal Enfield Himalayan 650?

Komt er een Royal Enfield Himalayan 650? Omdat Royal Enfield zijn 650-gamma lijkt uit te breiden, zou een Himalayan ook aangedreven kunnen worden door de 650cc-twin. Die gebruikt Royal Enfield al in de Interceptor en de Continental GT. Staat de zware Himalayan straks bij de dealers?

De Royal Enfield Himalayan werd begin 2016 gelanceerd en werd aangedreven door een bescheiden 411cc-eencilinder. In de toekomst zou de Himalayan ook in een 650cc-versie kunnen krijgen. Het idee is verre van onwaarschijnlijk, zeker gezien het succes van de Interceptor en de Continental GT 650. En het blok wordt ook al gebruikt in de nieuwe Cruiser 650. Dat het Indo-Britse merk zijn 650-gamma wil uitbreiden, is geen geheim. Alleen welke modellen onderweg zijn, daarover hult de firma uit Chennai zich in nevelen. Sommige recentelijk gedeponeerde namen (zoals Hunter of Sherpa) bieden hoop.

Is Royal Enfield klaar om Europa te veroveren?

Is komst Royal Enfield Himalayan 650 realistisch?

Een Himalayan 650 is daarom helemaal niet vreemd. Misschien ziet-ie er wel uit als op de render van het Franse Moto Station hierboven? Het idee van een prettig geprijsde enduro, krachtiger dan de huidige Himalayan (24,5 pk), maar niet té en eenvoudig in onderhoud; dat zou wel eens een winnaar kunnen zijn. Zeker is dat ze bij Royal Enfield zeker niet op hun handen zitten…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?