Komt Kawasaki ook met een futuristische driewieler?

Boven: de Europese video, onder: de USA versie

Waarom publiceert Kawasaki ineens een plaagvideo van de ‘alles-is-anders-driewieler’ J Concept?

Kennelijk broedt Kawasaki op een plan. Uit het niets is er ineens lawaai over de futuristische LMW (Leaning Multi-Wheeler) die al weer dik vier jaar geleden wrrd getoond op de Tokyo Motor Show.

Zit de publiciteit rond de Yamaha Niken ze dwars. Laten ze daarom weten dat er in huize Kawasaki ook zoiets soortgelijks bestaat, maar dan nog extremer?

Op het Amerikaanse YouTube kanaal van Kawasaki – zie hieronder – werd een video geplaatst over de door batterijen aangedreven driewieler die de zithouding kan veranderen door de geometrie te veranderen. En nu post het YouTube kanaal van Kawasaki Europe ineens ook een video van de J Concept. Maar dat is wel weer een andere video dan de versie van de Amerikanen.

De Europese video vertelt niets nieuws. De voice over zegt dat de J een driewielig voertuigconcept is dat getoond werd op de Tokyo Motor Show in 2013…

Maar hoe zat het ook alweer met de veranderende zitpositie? Welnu: de comfortstand zorgt voor een meer rechtop zitpositie voor rijden in de stad, terwijl je in de Sportstand – je raadt het al – een zitpositie aanneemt die beter geschikt is voor het agressief insturen van bochten. Grip moet de elektrisch aangedreven J voldoende bieden. Immers heeft het voertuig twee kantelende voorwielen en een achterwiel voor de aandrijving.

Maar wat probeert Kawasaki ons nu met de video’s duidelijk maken? Staat er een productieversie op stapel? Immers kun je de Yamaha Niken nog dit jaar kopen.

Ondanks de afwezigheid van nieuwe informatie probeert Kawasaki ons duidelijk iets over de J Concept te vertellen. Waarom publiceer je de video’s anders?

Is het dat we eerdaags een productieversie zullen zien? Immers komt de Yamaha Niken nog dit jaar in de verkoop…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?