donderdag 22 februari 2024

Komt Suzuki eindelijk met hun turbo?

Er zou een nieuwe turbo op stapel staan, gebaseerd op het Recursion concept dat in 2013 in Tokyo werd gepresenteerd.

Het nieuws dat Suzuki op het punt staat een turbo te presenteren, komt van de Zwitserse site acidmoto.ch. En die heeft het weer van de directeur van de Griekse importeur…

De nieuwe Suzuki zou de modelnaam GSX-700 T krijgen. De turbo zou een parallel twin op druk moeten zetten. Die heeft dan een maximum vermogen van 100pk @ 8.000 tpm en een koppel van 100Nm @ 4.500 tpm. Het gewicht zou een schamele 180 kilo bedragen.

Turbo toekomst?

Hoe de GSX-700 T er uit gaat zien, weet nog niemand. Maar er zal ongetwijfeld enige verwantschap zijn met de Recursion concept. Mits het waar is, is Suzuki de tweede fabrikant die brood ziet in een turbo. Je kunt je afvragen of die toekomst er ook is. De automobielindustrie geloofde ook in geblazen blokken met weinig inhoud. En die is er toch van terug gekomen.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen