Koppelt Honda Artificial Intelligence aan vering?

Zou de vering van je motor niet beïnvloed kunnen worden door Artificial Intelligence (AI)? Als het aan Honda ligt wel. Die heeft net een patent laten registreren waarin deze nieuwe technologie wordt gekoppeld aan de vering. Smart suspension dus, die op basis van de ondergrond kan bepalen welke dempinginstelling de juiste is.

Het Honda-systeem gebruikt zowel passieve als actieve ophangingscomponenten om te bepalen welke dempinginstelling de juiste is. Het anticipeert zelfs enigszins op wat het beste is. Het systeem gebruikt een versnellingsmeter of bewegingssensor om te bepalen wat de dempinginstelling moet zijn en evalueert die duizenden keren per seconde opnieuw.

Het systeem meet de bewegingen van het voorwiel en hoe die bewegingen zich verhouden tot twee verschillende presets. Hierdoor kan het systeem ‘zien’ of de motor  off-road rijdt of op de stoep. Het systeem lijkt gepatenteerd voor de Honda CRF450L, maar er is geen reden om aan te nemen waarom het niet in andere Honda-modellen geïnstalleerd kan worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?