woensdag 29 november 2023

Koppelt Honda Artificial Intelligence aan vering?

Zou de vering van je motor niet beïnvloed kunnen worden door Artificial Intelligence (AI)? Als het aan Honda ligt wel. Die heeft net een patent laten registreren waarin deze nieuwe technologie wordt gekoppeld aan de vering. Smart suspension dus, die op basis van de ondergrond kan bepalen welke dempinginstelling de juiste is.

Het Honda-systeem gebruikt zowel passieve als actieve ophangingscomponenten om te bepalen welke dempinginstelling de juiste is. Het anticipeert zelfs enigszins op wat het beste is. Het systeem gebruikt een versnellingsmeter of bewegingssensor om te bepalen wat de dempinginstelling moet zijn en evalueert die duizenden keren per seconde opnieuw.

Het systeem meet de bewegingen van het voorwiel en hoe die bewegingen zich verhouden tot twee verschillende presets. Hierdoor kan het systeem ‘zien’ of de motor  off-road rijdt of op de stoep. Het systeem lijkt gepatenteerd voor de Honda CRF450L, maar er is geen reden om aan te nemen waarom het niet in andere Honda-modellen geïnstalleerd kan worden.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image