zondag 21 april 2024

KouwePotenTocht XXL 2023 Noorwegen

Voor de KouwePotenTocht XXL 2023 doen we iets uitzonderlijks: we gaan naar… Noorwegen! Voor een superscherpe vanaf prijs van 485 euro p.p.! Inclusief motor en twee keer ontbijt én diner. Met dank aan Holland Norway Lines en Straand Hotel.

Bestel hier je ticket.

We hebben de afgelopen jaren opmerkelijke weekendtochten georganiseerd. Denk aan de North York Moors, Yorkshire Dales, Schotland en zelfs naar de Faeröer. En nu dus Noorwegen. Dat is mogelijk omdat we sinds kort Holland Norway Lines binnen de gelederen hebben. Die bespaart je een 1.000 kilometer, lange rit naar Hirtshals in de punt van Denemarken. Met Holland Norway Lines verlaat je rond 17.00 uur Emden en kom je de volgende morgen rond 10.45 uur aan in Kristianand. En dan kan de pret echt beginnen, met een prachtige route naar het Straand Hotel in Vrådal.

Bestel hier je ticket.

Prijzen*
2-p buitenhut, 2-p kamer
2-p binnenhut, 2-p kamer
4-p buitenhut, 2-p kamer
4-p binnenhut, 2-p kamer
€ 595,-
€ 535,-
€ 515,-
€ 485,-
Duo-passagier€ 435,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 175,-

*Genoemde prijzen zijn per persoon, inclusief vervoer motorfiets, 4 x ontbijt en diner. Duo 4 x ontbijt en diner. Straand Hotel gratis WiFi.

Reisschema
Vrijdag 29 septemberVertrek Emden – Kristiansand
Zaterdag 30 septemberRit naar Straand Hotel
Zondag 1 oktober‘Rondje’ hotel – keuze uit diverse routes
Maandag 2 oktoberKristiansand – Emden
Dinsdag 3 oktoberAankomst Emden

Ga mee op avontuur tijdens deze KouwePotenTocht XXL en meld je aan voor deze korte getaway naar bijzondere hoogtepunten in Noorwegen. Niet alleen de overtocht is goed geregeld, maar we slapen ook in een puik hotel en het belangrijkste is dat we waanzinnige motorroutes klaar hebben liggen. Drie dagen motorrijden in Noorwegen vanaf slechts € 485,-. Inclusief 4x ontbijt en diner. Meld je snel aan, want we hebben slechts 50 plekken beschikbaar! Inschrijven kan tot en met 21 september 2023, zolang de voorraad strekt.

Bestel hier je ticket.

Specifieke vragen over de toer, of wil je doorgeven bij wie je op de kamer wil slapen? Mail dan naar jan@motor.nl.

FAQ

We hebben inmiddels enkele vragen per mil binnengekregen. Hieronder de antwoorden en extra info. Overigens krijg je een week voor vertrek alle belangrijke info, routes van Kristiansand naar Straand Hotel v.v. per mail toegestuurd. Ook zullen we je nog een mail sturen waarin we je vragen over je motor. Beetje omslachtig misschien, maar op ticketpoint.nl konden we deze vragen niet stellen. Met alle info kunnen we het inchecken vereenvoudigen.

VERTREK EN AANKOMST

 • Check-in Emden vanaf 15 uur
 • Vertrek Emden 17 uur
 • Aankomst in Kristiansand rond 10.45
 • Check-in Kristiansand vanaf 13 uur
 • Vertrek Kristiansand 17 uur
 • Aankomst Emden rond 10.45

ROUTES

We hadden zelf routes willen maken – we hebben immers veel ervaring met dit deel van Noorwegen, maar het Straand Hotel – eigenaar is motorrijder – heeft veel mooie routes op hun site staan. Met info over wat er tijdens de rit te zien is. https://hubriding.no/

ADRES TERMINALS

Emden
Zum Borkumanleger 6a
26723 Emden, Duitsland
(53.345115, 7.187030)

Kristiansand
Vestre Strandgate 31
4611 Kristiansand, Noorwegen

TOESLAG

Voor een eenpersoonsreservering boek je een 2-persoonskamer plus de toeslag. De toeslag betaal je omdat het andere bed van de ferry en het hotel niet gebruikt wordt. Halfpension blijft zoals het is: 4x ontbijt, 4x diner.

TWEE/VIER PERSONEN IN EEN HUT

Weet je met wie je een twee- of vierpersoons gaat delen, stuur dan een mail met twee of vier namen (voor -en achternaam) naar jan@motor.nl Dan zorgen wij ervoor dat de kamer/hutindeling geen verrassing oplevert.

Hoogtepunten

Fv355.

Fv355 – eenzame en smalle weg langs het Fyresvatn. Het meer is 377 meter diep en is het op vier na diepste meer van Noorwegen. Langs de weg liggen mooie uitzichtpunten.

Ravnejuv.

Ravnejuv – Het uitzicht over de 350 meter diepe Raven Kloof is duizelingwekkend! Langs de overhangende rand staan geen hekken, dus een misstap kan zo maar te veel zijn. Dip in het dal stroomt de Tokkeåi. De rivier lijkt van bovenaf smal, maar is ongetwijfeld behoorlijk breed wanneer je er daadwerkelijk naast staat.

M/S Fram.

M/S Fram – Genoemd naar het beroemde schip waarmee Roald Amundsen Antarctica en naderhand de Zuidpool bereikte. De twee uur durende tocht door het eilandlandschap van het Nisser-meer en door de hoogstgelegen sluis van Noord-Europa kost zo’n 20 euro p.p. Boekingen via Straand Hotel.  

Rjukan.

Rjukan – Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Nazi-Duitsland op weg naar de eerste atoombom. De zwaarwaterfabriek in Vemork was belangrijk in het onderzoekprogramma. De fabriek werd door vier dappere sabotageacties onbruikbaar gemaakt. Netflix maakte er in 2015 een serie van: The Heavy Water War.

Gaustatoppen.

Gaustatoppen – Gaustatoppen is een majestueuze bergtop. Het is zeker niet de hoogste piek in Noorwegen, maar misschien wel de mooiste. Als het weer het toelaat, zie je vanaf de 1.883 meter hoge berg Denemarken liggen. De top bereik je met een tandradbaan, met een hellingshoek van maar liefst 40 graden! Het project werd door de NATO gefinancierd.

Straand Bilfinale.

Straand Bilfinale – Van 29 september – 1 oktober vindt bij het hotel een meeting plaats van klassieke auto’s.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

8 Reacties

 1. Geboekt, zin in! In 2019 een rondreis gemaakt in Noorwegen. Echt schitterend

 2. Reis geboekt, wordt 1ste keer Noorwegen. Ben zeer nieuwsgierig.
  Let op bij planning terugreis uit Noorwegen, veerboot vertrekt in oktober om 15:30 ipv zoals in september om 17:00.
  Dus is het denk ik al om 13:30 verzamelen bij de veerboot.
  (zie vaarschema website https://hollandnorwaylines.com/nl/vaarschema/)

 3. The Heavy Water War is helaas niet meer beschikbaar op Netflix; wel op Disney+. Drie weken geleden in Rjukan geweest en het museum in Vemork bezocht; fantastisch! Toch deze trip geboekt om het prachtige Noorwegen nu eens op 2 wielen te ervaren.

 4. Gaat reis nog door??????
  Lees net dat de veerboot “MS Romantika” met ingang van vandaag niet meer vaart.
  “Het bedrijf adviseert klanten rond te kijken naar andere ferrydiensten”
  Dat zou flink balen zijn

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen