woensdag 24 april 2024

Kove 510X Adventure: Betaalbare reisenduro

Kove heeft de nieuwe 510X Adventure-motorfiets gelanceerd, die voldoet aan de A2-normen voor de Europese markt. Dit instapsegment van adventure-motorfietsen biedt veel keuzemogelijkheden voor rijders met verschillende achtergronden. Naast bekende modellen zoals de BMW GS, Ducati Multistrada en KTM Adventure-serie, zijn er nu ook opties van Chinese fabrikanten zoals Kove.

De nieuwe Kove 510X Adventure is bedoeld als een betaalbaarder alternatief binnen het 500cc-ADV-segment. Voorheen domineerde de Honda CB500X dit segment, maar nu worden er steeds meer Chinese motorfietsen geïntroduceerd, zoals de Benelli TRK502, CFMoto 450MT en nu dus ook de Kove 510X Adventure. Deze nieuwe avontuurlijke motorfiets volgt een beproefde formule en biedt vergelijkbare technologie als zijn concurrenten.

Onderin het frame vinden we een vloeistofgekoelde parallel-twin met een inhoud van 498 cc. Met een vermogen van 47,6 pk en een koppel van 45 Nm voldoet deze motor aan de A2-rijbewijsvereisten. Hij kan snelheden bereiken tot 170 kilometer per uur.

Het frame bestaat uit eenvoudig stalen buizen, maar om het onafgeveerde gewicht laag te houden is er gebruik gemaakt van een hoogwaardige aluminium achterbrug. De vering bestaat uit een verstelbare usd-vork van 41 millimeter aan de voorzijde en een volledig instelbare progressieve monoschokdemper aan de achterzijde, wat vrij geavanceerd is voor dit segment.

De Kove 510X Adventure heeft een combinatie van een 19-inch voorwiel en een 17-inch achterwiel, beide uitgerust met Metzeler-banden. De remmen bestaan uit dubbele voorremmen met schijven van 298 millimeter en een enkele zuiger achterrem. De brandstoftank heeft een capaciteit van 20 liter, waardoor het totale gewicht van de motorfiets ongeveer 205 kilogram bedraagt, wat gemiddeld is in deze klasse.

Qua uiterlijk is de Kove 510X Adventure weinig origineel, met hoekige carrosseriepanelen, een hoog windscherm, LED-verlichting en valbeugels als standaarduitrusting. Wat betreft de Europese adviesprijs is hij aanzienlijk lager dan zijn belangrijkste concurrenten, met een prijskaartje van €6.990,-. Dit maakt hem waarschijnlijk aantrekkelijk voor jongere rijders die graag off-road willen verkennen binnen hun budget.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen