donderdag 22 februari 2024

Kove/Colove uit Tibet wil wereldwijd

Uit handelsmerkaanvragen blijkt dat de Chinese motorfietsenfabrikant Kove in de toekomst wereldwijd verkrijgbaar wil zijn.

Kove is gevestigd in Lhasa, Tibet. Je kunt je daarom sterk afvragen of je zo’n motor ooit moet kopen gelet op de burgerrechten aldaar. Maar moet je je dat niet voor alles afvragen als je iets koopt van Chinese makelij? Volgens berichten in de media heeft Kove de handelsmerkrechten op de merknaam ‘Kove Hyper’ in Maleisië, de Filippijnen, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Israël, Mongolië en de VS in handen gekregen.  Dit is natuurlijk alleen nodig als ze de motorfiets op deze markten willen uitbrengen.

In China is Kove ook bekend onder de naam Colove of Tibet Summit Colove Motorcycle Sales en biedt het verschillende motorfietsen aan die zeer sterk door Japanse of Europese motorfietsen zijn geïnspireerd.

Dat kun je ook beweren van de blokken. Naar verluidt heeft Kove/Colove een blok dat verdacht veel lijkt op dat van de Yamaha R3. Daarnaast gebruiken ze ook een replica van het Honda CB500X-blok. Nu wil het verhaal dat Kove/Colove binnenkort een 400cc-viercilinder wil uitbrengen die een toerental van 16.000 tpm kan halen. Bij 13.500 tpm zou een piekvermogen van 72,4 pk beschikbaar zijn.

Patenttekeningen wijzen ook op een 800cc-parallel-twin die sterke gelijkenis vertoont met KTM’s 790 LC8 parallel-twin.

Kortom: Kove/Colove is lekker bezig.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen