woensdag 27 september 2023

Vieze smaak: Jiajue CNR800-Rui & CNR800-Zhen hebben meer vermogen dan het Honda-origineel!

De Chinese fabrikant Jiajue Motor heeft eerder dit jaar twee motorfietsen onthuld, die een kopie zijn van de Honda CB650R & CBR650R. In China heten ze CN800-Zhen en CNR800-Rui voor respectievelijk de naked en gekuipte versie. En nu zijn de Chinezen te ver gegaan! Het is een hele strijd om nog originele, eigen ontwerpdetails te vinden!

Toch heeft de CN800-Zhen een paar opmerkelijke verschillen, waaronder een licht gerestyled achterlicht en minutieus verschillende extensies op de brandstoftank. De rest van de motorfiets is bijna identiek, inclusief de uitlaat aan de onderzijde, de goudkleurige USD-voorvork, een ronde LED-koplamp met DRL-verlichtibg rondom et cet. Zelfs de lichtmetalen velgen hebben exact hetzelfde ontwerp als het origineel van Honda.

Wat de CNR800-Rui betreft, zijn er geen noemenswaardige verschillen met de Honda CBR650R, behalve het achterlicht en misschien de lakopties en graphics. Helaas zijn er niet veel foto’s beschikbaar van de aangepaste CNR800-Rui, dus we kunnen het ontwerp niet in detail analyseren. Interessant is dat het duo van Jiajue Motor wel een aantal premium hardware krijgt.

De Jiajue CN800-Zhen en CNR800-Rui krijgen KYB-vering, samen met Nissin-remklauwen. Tweekanaals-ABS is ook aanwezig, wat de rijveiligheid ten goede komt. Het instrumentenpaneel bestaat uit een TFT-display, wat eigenlijk een verbetering is ten opzichte van het relatief gedateerde LCD-scherm van Honda’s 650-modellen. Het meest interessante onderdeel is echter het blok! De Jiajue CN800-Zhen en CNR800-Rui worden beide aangedreven door een 796cc-viercilinder, die respectievelijk 117 pk en 93 Nm aan piekvermogen en -koppel levert. Het vermogen wordt overgebracht via een zesversnellingsbak, waarbij ook een slipperkoppeling beschikbaar is.

Ter vergelijking: de Honda CB650R en CBR650R hebben een 648,72cc vier-in-lijn die 87 pk en 57,5 Nm levert. Dit blok is ook gekoppeld aan een zesversnellingsbak, met een slipperkoppeling. Volgens lokale berichten uit China gaan de Jiajue CN800-Zhen en CNR800-Rui tussen € 4.303,54 (CNY30.000) en € 5.738,05 (CNY40.000) kosten wanneer ze op de Chinese markt verschijnen. Hoewel de krachtige motorfietsen en het geavanceerdere instrumentenpaneel de Jiajue 800-tweeling zeker interessant maken, laat het flagrante plagiaat op het Honda-design toch een vieze smaak achter in de mond.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image