13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Kramperen op 2 wielen

Sommigen zijn er als de dood voor: kamperen. In een tentje liggen als regenbuien ver weg zijn is prima, maar vaak heb je die mazzel niet. Maar de angst begint deels al an te voren. Hoe moet je al die benodigdheden zoals die tent, matje, slaapzak, kookgerei en de beruchte rol toiletpapier überhaupt achterop je motor meekrijgen? 

Denk in mogelijkheden
Ook de Amerikaanse Jeremy Carman zat met dat probleem in zijn maag. Maar ja, als je wel dolgraag met je motorfiets op reis gaat zit er niets anders op dan er iets op te verzinnen. Dat deed hij dan ook. Mogen we je even voorstellen aan de MotoHome? Een creatie van Carman – wat een slechte naam is voor een motorrijder – die als student architectuur wel raad wist met het ontwerpen van een ruimte die hem niet tevele in de weg zou zitten tijdens het rijden. Qua vorm heeft het misschien nog het meeste weg van een wat hoekige vliegtuigmotor door zijn aerodynamische vorm maar ook lompe hoeken. 

Offroad
Wat je hier ziet is nog niet het eindresultaat overigens. Carman wil de Honda – waarvan de basis een CB is, de voorkant van een crosser komt en de achterbrug is verlengd – nog voorzien van noppenbanden. Ja dat lees je goed, de man durft het aan om met dit gevaarte offroad te gaan. En niet eens zo’n klein stukje, nee hij is zich aan het voorbereiden op een trip vanuit zijn huis in California naar het zuiden van Zuid-Amerika en terug als het even kan. De overnachtingen heeft hij in ieder geval al geregeld.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen