zaterdag 22 juni 2024

Mogelijk politiestaking volgend weekend

Het lijkt erop dat er in het weekend van 14 tot en met 16 september een drastische staking van de politie zal gaan plaatsvinden. Nadat er onlangs al een ‘ludieke’ acties op Utrecht en Amsterdam Centraal plaatsvonden waarbij politiepersoneel in een linie de weg een soort van versperde, zal er volgend een veel drastischere actie op touw worden gezet. Tenminste, als het aan de vakbonden ligt. Vakbond ACP spreekt op hun website zelfs van ‘de heftigste CAO-actie ooit’.

3 dagen
En daar zit natuurlijk ook wel een kern van waarheid in als je kijkt naar de plannen voor de actie. Personeel wordt namelijk opgeroepen om hun werk neer te leggen van 14 september 18:00 uur tot 16 september 23:59 uur. Spoedklussen worden natuurlijk nog wel gedaan omdat de samenleving niet zomaar zonder helpende hand mag komen te zitten. Maar per oproep moet er wel streng geoordeeld worden of het een spoedgeval is of niet. Dit alles moet de CAO-onderhandelingen uiteindelijk kracht bij gaan zetten. Volgens de bonden is de situatie namelijk niet meer te houden nu de werkdruk zo hoog is geworden. 

Temptatie
En zo is het ineens wel erg verleidelijk om volgende weekend – mits de actie mag doorgaan natuurlijk – de gaskraan iets verder open te draaien op je favoriete route. Een oproep van ons: probeer je in te houden. In de eerste plaats omdat niet zeker is dat al het personeel het werk daadwerkelijk zal gaan neerleggen, maar in de tweede plaats vooral om de agenten te steunen in hun actie. Verdienen ze wel, toch?

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen