vrijdag 1 december 2023

KTM Groep lekt toekomstplannen

Ze steken het in Mattighofen niet onder stoelen of banken dat groei een van de grootste speerpunten is. De KTM-Groep – officieel Pierer Mobility AG – wil de grootste worden. Onlangs kocht de groep daarom bijvoorbeeld het Spaanse GasGas aan. Maar groeien lukt pas als er ook genoeg nieuwe modellen worden geproduceerd. In een powerpointpresentatie die voor investeerders bedoeld is, zien we dat er een boel in de pijplijn zit. Maar of het helemaal de bedoeling was dat dit zomaar de wereld in zou komen?

Portfolio’s

Ja, want naast een heleboel ietwat gekleurde cijfertjes en grafieken staan er ook heel wat wazig gemaakte foto’s van vrijwel alle nieuwe modellen in de zogenaamde product portfolio’s van GasGas, Husqvarna en natuurlijk KTM in. En daar zitten wat interessante nieuwtjes tussen. Een klein oeps-momentje? Misschien. Wij smullen er in ieder geval van!

De meest opmerkelijke bouwsels? Dat moeten de elektrische scooter van Husqvarna en de 800- en 250cc straatmodellen van GasGas zijn. Die straatmodellen van GasGas zijn opmerkelijk omdat het Spaanse merk eerder louter offroad-modellen bouwde was. Nu KTM de scepter zwaait kan er echter meer gedaan worden. Dat er voor 800cc gekozen is gekozen lijkt te bevestigen dat de krachtbron van de KTM 790-modellen gebruikt gaat worden. De GasGas-modellen zijn als enige slechts in een concept doodle afgebeeld, zoals je hieronder ziet.

GasGas-concepten

Toch valt daaruit wel op te maken dat het in ieder geval om een naked 250 en 800 zal gaan en een iets avontuurlijkere 800. Onbekend is het nog in wat voor een tijdsbestek deze modellen uitgerold moeten gaan worden.

KTM en Husqvarna

In het portfolio van KTM zien we de eerste hinten van de 490-modellen die de 390-modellen zullen gaan opvolgen. In alle segmenten zien we 490-varianten. Een adventure, supermotard, een enduro, een naked en natuurlijk ook een racer. Verder zien we ook nog een 790 (of misschien zelfs al 890) Supermotard en Enduro op de lijst staan.

Wat betreft Husqvarna is duidelijk te zien dat de KTM Groep onder dat merk de wat meer retro-modellen schaart. Onder het kopje ‘Classic’ zien we in ieder geval drie nieuwe variaties op de 701 Svart- en Vitpilen. We ontwaren door de waas in ieder geval een scrambler en een bobber. Daarnaast zal het 501 (KTM’s 490) motorblok ook bij Husqvarna-modellen gebruikt gaan worden. We zien een 501 Enduro, Naked en Explorer.

Mocht je van cijfertjes houden dan kun je de presentatie hier terugvinden. Hieronder zie je in ieder geval hoe de verschillende ranges van de drie merken eruitzien.

Foto: KTM
Beelden: Pierer Mobility AG

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image