woensdag 8 februari 2023

KTM introduceert in 2022 eerste elektrische wegmotor

In een interview met de Economic Times zegtRakesh Sharma, Executive Director van Bajaj Auto, dat zijn bedrijf samen met KTM werkt aan een nieuwe generatie elektrische motorfietsen. Dat biedt KTM al in 2022 de kans elektrische motorenfietsen op de markt te brengen.

Bajaj denkt zelf eind dit jaar elektrische fietsen te kunnen introduceren. De eerste aangedreven Bajaj tweewieler, een scooter met de naam Urbanite, komt in 2020 op de Indiase markt.

De elektrische motorproductie is zowel bestemd voor binnenlandse verkoop als voor export. De modellen waarmee KTM naar verwachting in 2022 goede sier gaat maken, hebben een meer ‘hoogwaardige uitstraling’. Die zijn dan ook vooral bedoeld voor de export naar de rijkere landen, lees Europa en USA.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen