KTM introduceert in 2022 eerste elektrische wegmotor

In een interview met de Economic Times zegtRakesh Sharma, Executive Director van Bajaj Auto, dat zijn bedrijf samen met KTM werkt aan een nieuwe generatie elektrische motorfietsen. Dat biedt KTM al in 2022 de kans elektrische motorenfietsen op de markt te brengen.

Bajaj denkt zelf eind dit jaar elektrische fietsen te kunnen introduceren. De eerste aangedreven Bajaj tweewieler, een scooter met de naam Urbanite, komt in 2020 op de Indiase markt.

De elektrische motorproductie is zowel bestemd voor binnenlandse verkoop als voor export. De modellen waarmee KTM naar verwachting in 2022 goede sier gaat maken, hebben een meer ‘hoogwaardige uitstraling’. Die zijn dan ook vooral bedoeld voor de export naar de rijkere landen, lees Europa en USA.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?