13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

KTM´s Dakar-replica leverbaar

Wat doe je als je een 1-2 pakt in Le Dakar? Juist, feestvieren! Eerst met de mannen en vrouwen die het succes mogelijk gemaakt hebben, dan met iedereen. Dat eerste feestje zit er alweer een maand op, deel twee begint nu met de uitlevering van de KTM 450 Rally Replica. Deze motor maakte pas in oktober 2013 z’n echte rallydebuut, maar bleek toch al goed genoeg voor de dertiende achtereenvolgende Dakar-zege van KTM, dit keer dankzij Marc Coma. Jordi Viladoms, die uiteindelijk tweede werd, reed vooraf zelfs geen meter met de nieuwe KTM. Ergens moet ‘ie dus gebruiksvriendelijk zijn.

Ten opzichte van het 690-model, dat vanwege reglementswijzigingen niét meer ingezet mag worden, zijn er natuurlijk veel wijzigingen. Denk daarbij aan het frame, de zitpositie, vering en natuurlijk het nieuwe 450cc-blok. Uiteraard zitten op de replica ook meerdere benzinetanks, die je vanwege gewichtsverdeling het best ook kunt gebruiken. De 450 Rally Replica kost 24.000 euro, exclusief BTW en BPM en is te bestellen bij je lokale KTM-dealer. Serieuze plannen? We horen graag van je!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen