KTM toont 2013-modellen

Nee, er is niets mis met je agenda, het is echt de maand mei. Toch komt KTM nu al met de 2013-modellen. Je kunt er maar vroeg genoeg bij zijn of zoiets… In het offroadsegment gaat het om niet minder dan 26 modellen. Paradepaard is zonder twijfel de 450 SX-F met SOHC-brandstofinjectie, die mede ontwikkeld is door de Amerikaans Supercross-ster Ryan Dungey. Ook vernieuwd is de 350 SX-F. Verhoogde prestaties van de motor en verfijning van het chassis maken het onderscheid met voorgaande modellen. De 2013 250 SX-F heeft ‘enkel’ een nieuw motorblok. Bij de endurotypes gaat het volgens KTM alleen om finetuning.

Een andere traditie zet zich voort in de vorm van de Six Days-modellen. Uitgerust met veel extra's, zoals een compleet nieuw ontwikkelde WP gesloten cartridge voorvork met het innovatieve 4-kamer demping systeem. De Zesdaagse modellen zijn verkrijgbaar in zeven verschillende motorvarianten (125 EXC, 250 EXC, 300 EXC, 250 EXC-F , 350 EXC-F, 450 EXC en 500 EXC) en komen traditiegetrouw in de kleuren van het gastland op de markt. Dit jaar dus Duitsland.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.