13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

KTM toont 2013-modellen

Nee, er is niets mis met je agenda, het is echt de maand mei. Toch komt KTM nu al met de 2013-modellen. Je kunt er maar vroeg genoeg bij zijn of zoiets… In het offroadsegment gaat het om niet minder dan 26 modellen. Paradepaard is zonder twijfel de 450 SX-F met SOHC-brandstofinjectie, die mede ontwikkeld is door de Amerikaans Supercross-ster Ryan Dungey. Ook vernieuwd is de 350 SX-F. Verhoogde prestaties van de motor en verfijning van het chassis maken het onderscheid met voorgaande modellen. De 2013 250 SX-F heeft ‘enkel’ een nieuw motorblok. Bij de endurotypes gaat het volgens KTM alleen om finetuning.

Een andere traditie zet zich voort in de vorm van de Six Days-modellen. Uitgerust met veel extra's, zoals een compleet nieuw ontwikkelde WP gesloten cartridge voorvork met het innovatieve 4-kamer demping systeem. De Zesdaagse modellen zijn verkrijgbaar in zeven verschillende motorvarianten (125 EXC, 250 EXC, 300 EXC, 250 EXC-F , 350 EXC-F, 450 EXC en 500 EXC) en komen traditiegetrouw in de kleuren van het gastland op de markt. Dit jaar dus Duitsland.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen