woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kwetsbare motorrijder beter beschermd

Er moet meer aandacht komen voor de kwetsbaarheid van motorrijders in het verkeer. Minister van Nieuwenhuizen (Infrasturctuur en Waterstaat) heeft daarvoor in samenwerking met het Motorplatform het tweede Actieplan Verbetering Verkeersveiligheid Motorrijders (AVVM 2) ontwikkeld en deze week aan de Tweede Kamer aangeboden. Doel is om de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal slachtoffers op de motor verder terug te dringen. 

Halvering aantal dodelijke slachtoffers
De verkeersveiligheid voor motorrijders is de afgelopen jaren toegenomen. Het aantal dodelijke motorslachtoffers is gehalveerd van 102 doden in 2002 naar 51 doden in 2017. Ondanks de daling blijft de motorrijder een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het Ministerie van IenW heeft nu in samenwerking met het Motorplatform een tweede actieplan ontwikkeld om de verkeersveiligheid van motorrijders te verbeteren.

Actiepunten
Het Actieplan richt zich op het terugbrengen van de risico’s die verkeersonveiligheid voor de motorrijder veroorzaken. Belangrijke maatregelen in dit plan zijn onder meer verbeterde detectie van motorrijders door aandacht voor verkeersveiligheidssystemen in (vracht)auto’s, continue voorlichting, stimuleren van meer slimme veiligheidssystemen op motoren, aanvullend onderzoek naar motorongevallen en meer aandacht voor risicoherkenning bij motorrijles en stimulering van nascholing.

Geweldige ervaring
Het Motorplatform bestaat uit vertegenwoordigers van: ANWB, BOVAG, CBR, FEHAC, FEMA, Landelijke Eenheid Politie, KNMV, LOOT, MAG, MON, Politieacademie, RAI Vereniging, RDW, ROF, SWOV en VVN. Daarin zitten genoeg motorrijders gebundeld en die weten dan ook dat motorrijden een geweldige ervaring is die niet alleen flexibiliteit biedt, maar ook bijdraagt aan vermindering van de files en de parkeerdruk in steden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen