Lak aan 30 km-zone

Weggebruikers rijden massaal te hard in 30 kilometerzones, liefst 92 procent. Snelheden van boven de 60 kilometer zijn geen uitzondering. Dat meldt het AD. Op veertien locaties in Nederland werd de snelheid van het passerende verkeer in 30 kilometerzones gemeten. In totaal controleerde het AD 1615 wagens, waarvan er 1492 te hard reden.

Als de controles waren uitgevoerd door de politie, had dat meer dan 100.000 euro aan boetes opgeleverd. Volgens het OM is het de verantwoordelijkheid van gemeenten om een 30 kilometerzone zodanig in te richten dat het onmogelijk is te hard te rijden. Dat lukt dus maar zeer matig…

Foto: ANP
Bron: De Telegraaf

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.