13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Lak aan 30 km-zone

Weggebruikers rijden massaal te hard in 30 kilometerzones, liefst 92 procent. Snelheden van boven de 60 kilometer zijn geen uitzondering. Dat meldt het AD. Op veertien locaties in Nederland werd de snelheid van het passerende verkeer in 30 kilometerzones gemeten. In totaal controleerde het AD 1615 wagens, waarvan er 1492 te hard reden.

Als de controles waren uitgevoerd door de politie, had dat meer dan 100.000 euro aan boetes opgeleverd. Volgens het OM is het de verantwoordelijkheid van gemeenten om een 30 kilometerzone zodanig in te richten dat het onmogelijk is te hard te rijden. Dat lukt dus maar zeer matig…

Foto: ANP
Bron: De Telegraaf

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen