13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Laverda Museum te koop

Cor Dees doet zijn verzameling in de verkoop. Het Laverda Museum in Lisse is waarschijnlijk de meest volledige verzameling van het Italiaanse merk op de wereld. 81 motoren, prototypes en memorabilia zijn samengepakt op de ruim 300 vierkante meter die het museum beslaat. Zelfs oude landbouwwerktuigen die Laverda produceerde voor ze met motorfietsen begonnen zie je in Lisse. Zijn goede vriendschap met de Laverda-familie maakte het mogelijk dat dees zijn rijke collectie kon opbouwen. Hij verzamelde wat hij leuk vond maar daarmee ook eigenlijk direct de meest belangrijke Laverda’s die zijn gemaakt.

De motoren waar Dees nog aan werkt houdt hij voorlopig nog in eigen beheer. De legendarische Laverda V6 die hij momenteel aan het voorzien is van een 24-uurs endurance trim. Daarnaast werkt hij ook nog aan het 90 graden 1000cc Vee-Six prototype. Zodra die te koop komen is de koper van de rest van de collectie de eerste die ingelicht wordt. Want de verzameling wordt dus als één lot verkocht. Dees hoopt een enthousiaste koper te vinden die de verzameling openbaar zou willen tentoonstellen. 

Een volledige beschrijving van de verzameling vindt je hier.

[justified_image_grid ids=24736,24737,24738,24739,24740,24741,24742,24743]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen