dinsdag 26 september 2023

Legende Carlo Ubbiali op 90-jarige leeftijd overleden

Er zijn weinig coureurs zo indrukwekkend als de MotoGP-legende Carlo Ubbiali. Hij won negen wereldkampioenschappen. Ubbiali, geboren in 1929, was een geliefde Italiaanse racer en wordt vaak herdacht voor zijn gevechten op het circuit met Tarquinio Provini. Ubbiali werd in december vorig jaar nog geëerd met de Coni Golden Collar award. Ubbiali overleed op 90-jarige leeftijd aan ademhalingsproblemen.

Ubbiali won zijn eerste Grand Prix in 1950 en zijn eerste titel in 1951. Tot zijn pensioen in 1960 reeg hij in totaal negen wereldkampioenschappen aan elkaar. Ubbiali reed in de 125 cc-klasse en de 250 cc-klasse. Honda’s opkomst in de MotoGP en MV Agusta’s beleid voor racers in verschillende klassen (lengte en gewicht) weerhield Ubbiali ervan om meer titels te vergaren.

Ubbiali stond bekend om zijn gedisciplineerde en ongecompliceerde rijstijl. Tijdens zijn carrière heeft hij nooit een ernstige valpartij gehad. Hij verliet de sport op 31-jarige leeftijd als een van de beste. Ubbiali blijft een van de meest gedecoreerde coureurs uit de geschiedenis.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image