maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Lente! Vijf prachtige routes door Nederland

Wat is er nu heerlijker dan je motor klaar maken voor de eerste echte lentetocht van het jaar? Nu de lente door de kalender officieel is afgekondigd, laten ook de eerste échte lentezonnestralen zich zien. Dit weekend wordt het volop lenteweer, dus wordt tijd om je te gaan verdiepen in de vele prachtige routes die ons land te bieden heeft. In dit artikel zetten we 5 van de meest boeiende routes door ons eigen land voor je onder elkaar. Haal je helm maar alvast uit de kast! Onder de link ‘download hier’ vind je de bestanden die in een TomTom of Garmin geladen kunnen worden. Meer triptips vind je hier.

Nummer 1: Groene Hart (Download hier)

Groene Hart, wat is er Hollandser dan plassen, molens, bloemen en lange repen land door sloten doorsneden. In het voorjaar treft u er een bonte verzameling van verschillende kleuren en geuren. In de zomer een gezellige sfeer van zeiltjes en fietsende mensen. In het najaar is het er stil en kunt u genieten van lange eenzame wandelingen. Maar in de winter is de rust weer voorbij, schaatsen op sloten en meren, want we moeten het onze kinderen ook leren. Het hart zal sneller kloppen bij het aanschouwen van zoveel moois en dat net om het hoekje.

Nummer 2: Peel en Rijk van Nijmegen (Download hier)
De Peel is uniek in Nederland, overal is te zien dat de natuur nog vrij spel heeft. Je vindt er nog ongerepte hoogveenlandschappen van heidevelden, beken en moerassen. Er heerst nog stilte en de streek herbergt verschillende broedvogels en zoogdieren. Anders is het in Het Rijk van Nijmegen waar lange polderwegen strepen door het vlakke polderland trekken en waar je door donkere boswachterijen toert.

Nummer 3: Gelderland/Veluwe (Download hier)
De Utrechtse Heuvelrug is een afwisseling van statige huizen en kastelen, een gebied, dat de motorrijder nooit verveelt. Gezellige restaurantjes aan het water bieden je een smakelijk menu aan. Oude dorpen met rijke historie en fruitboomgaarden worden doorsneden, terwijl uitgestrekte bosgebieden veel paleizen herbergen en de watersport hoogtij viert. Anders is het op de Veluwe, waar de rustzoeker zijn paradijs vindt en de wandelaar niet uitgetippeld raakt.

Nummer 4: Dorpen en dijken (Download hier)

Na en bezoek aan de kaasstad Alkmaar gaan we de Beemster en de Schermer in. Talrijke stolpboerderijen met woning, stallen en voorraden onder een dak trekken de aandacht. Ook oude Zuiderzeedorpen met hun mooie gezellige centra en toeristische haventjes kom je vandaag tegen. Dit is ook een tocht met bollenvelden en natuurlijk het Noord-Hollands Duinreservaat met de toeristencentra in de omgeving van Bergen.

Nummer 5: Goeree-Overflakkee en Tholen (Download hier)
Deze tocht toer je van het ene eiland naar het volgende en schakelt van de ene dam over op de andere. Onder de vette klei liggen verdronken dorpen met verborgen schatten, want geen enkele streek in Nederland is zo door het woeste water getroffen. Als je in de dorpen over de watersnood van 1835 of die van 1953 praat, dan weten veel bewoners nog precies te vertellen hoeveel mensen er zijn omgekomen. Maar er liggen gelukkig ook nog mooie dorpen en nostalgische haventjes. De vraag blijft echter, wanneer zijn ze echt veilig voor de kolkende massa? Het blijven tenslotte stukjes van “De Lage Landen”.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen