Leven motorrijder gered door Apple Watch

Een motorrijder in Singapore werd het slachtoffer van een ongeval, maar werd gered door de vliegensvlugge ingreep van een goeddoener. Het was geen doorsnee barmhartige Samaritaan die hem te hulp schoot. Het was zijn Apple Watch, die autonoom actie ondernam om de motorrijder te helpen.

De motorrijder is de 24-jarige Muhammad Fitri was betrokken bij een ongeval met een bestelwagen. De botsing activeerde het valdetectiesysteem van zijn Apple Watch. De valdetectie vraagt de gebruiker om een bevestiging of hij/zij wel of niet in orde is. Als er geen bevestiging komt van de gebruiker, gaat de Apple Watch in een soort SOS-modus.

Einde aan ‘eiersnijderwegafscheiding’ in Noord-Ierland

Vanaf dat moment nam Fitri’s Apple Watch de controle over. Eerst nam het apparaat contact op met medische hulpdiensten, gaf ze de locatie door en liet ze weten dat er een val was gedetecteerd. Vervolgens nam de smartwatch contact op met de vriendin van Fitri, die als contactnummer voor noodgevallen in zijn telefoon was opgeslagen.

Soms betalen mooie gadgets zichzelf terug, maar veel mensen blijven op hun privacy letten. Zou jij zo’n smartwatch dragen dat in jouw naam medische hulpdiensten kan inschakelen en de alarmcentrale op de hoogte brengt van je locatie? Immers doet de SOS-functie van BMW niets anders.

Stel je voor wat er gebeurt wanneer de smartwatch tijdens je diepe slaap van het nachtkastje valt. En dat je dan wakker wordt door ambulancepersoneel dat midden in de nacht op je deur bonkt. Da’s nog eens een wekservice!

Bron: hindustantimes

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?