maandag 26 februari 2024

Leven motorrijder gered door Apple Watch

Een motorrijder in Singapore werd het slachtoffer van een ongeval, maar werd gered door de vliegensvlugge ingreep van een goeddoener. Het was geen doorsnee barmhartige Samaritaan die hem te hulp schoot. Het was zijn Apple Watch, die autonoom actie ondernam om de motorrijder te helpen.

De motorrijder is de 24-jarige Muhammad Fitri was betrokken bij een ongeval met een bestelwagen. De botsing activeerde het valdetectiesysteem van zijn Apple Watch. De valdetectie vraagt de gebruiker om een bevestiging of hij/zij wel of niet in orde is. Als er geen bevestiging komt van de gebruiker, gaat de Apple Watch in een soort SOS-modus.

Einde aan ‘eiersnijderwegafscheiding’ in Noord-Ierland

Vanaf dat moment nam Fitri’s Apple Watch de controle over. Eerst nam het apparaat contact op met medische hulpdiensten, gaf ze de locatie door en liet ze weten dat er een val was gedetecteerd. Vervolgens nam de smartwatch contact op met de vriendin van Fitri, die als contactnummer voor noodgevallen in zijn telefoon was opgeslagen.

Soms betalen mooie gadgets zichzelf terug, maar veel mensen blijven op hun privacy letten. Zou jij zo’n smartwatch dragen dat in jouw naam medische hulpdiensten kan inschakelen en de alarmcentrale op de hoogte brengt van je locatie? Immers doet de SOS-functie van BMW niets anders.

Stel je voor wat er gebeurt wanneer de smartwatch tijdens je diepe slaap van het nachtkastje valt. En dat je dan wakker wordt door ambulancepersoneel dat midden in de nacht op je deur bonkt. Da’s nog eens een wekservice!

Bron: hindustantimes

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen