vrijdag 1 december 2023

Lewis Hamiltons MV Agusta F4 is te koop

Kenners zien het meteen aan het nummer. Is dit niet de MV Agusta van Lewis Hamilton? Bijna. De MV Agusta is er een uit een serie van 44 die ooit werd gemaakt. Het model werd als een soort van eer opgedragen aan Lewis Hamilton.

Hoewel de onofficiële rivaliteit tussen twee en vier wielen in de loop der jaren zijn slachtoffers heeft geëist – nou ja, misschien niet ‘slachtoffers’, maar het heeft zeker geleid tot een aantal heftige en verhitte confrontaties in de kroegen van Nederland. De waarheid is dat de een de ander in stand houdt. Wie gisteren de F1-race in Saudi-Arabië zag zal zich ook achter z’n oren hebben gekrabd. Net als de MotoGP, WorldSBK neigt de F1 ook naar gekkenwerk. Vooral op een stratencircuit. Alsof we in volle vaart over Tolbert ragden. Nou ja, bijna dan.

Maar goed, over en weer zijn er liefhebbers onder coureurs. De meeste MotoGP-coureurs willen wel eens in een F1-auto, terwijl  Alonso, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen bekend staan om hun passie voor motorrijden. En dan is er nog de grote Michael Schumacher, waarvan je je misschien nog herinnert dat hij een korte racecarrière op twee wielen startte in het IDM Superbike-kampioenschap in Duitsland.

Ook Lewis Hamilton heeft herhaaldelijk zijn passie voor motorfietsen beleden en begon vervolgens een liefdesrelatie met MV Agusta, ontstaan uit de korte relatie van de Italiaanse firma met de tuningtak van Mercedes, AMG. Deze relatie resulteerde in een op Hamilton geïnspireerde editie van het vlaggenschip, de F4, die hij af en toe promootte door naar zijn werk te rijden tijdens de Grand Prix van Monaco vanuit zijn nabijgelegen huis.

Mogelijk snelheidsbeperking van 70 km/u voor Großglockner en Gerlospass

Slechts 44 exemplaren werden geproduceerd als knipoog naar het racenummer van de Brit en één van hen – #34 – is opgedoken voor een veiling bij Sotheby’s. De LH44 is gebaseerd op de F4 RC en is uitgerust met een SL-project uitlaatset die het vermogen opvoert tot 212 pk, terwijl de robijnrode lak met parelmoereffect en de ’44’-opschriften de motorfiets helpt opvallen.

Met slechts vijf mijl (zo’n 8 km) op de teller is de F4 LH44 praktisch gloednieuw, dus verwacht niet dat hij ver zal afwijken van de € 64.750,- (£ 53.900) die de MV Agusta nieuw kostte. In feite is er geen indicatie van de waarde op de Sotheby’s pagina – die je hier kunt bekijken. Wat meestal een ding betekent: je kunt het je waarschijnlijk niet veroorloven …

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image