vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Mogelijk snelheidsbeperking van 70 km/u voor Großglockner en Gerlospass

In Oostenrijk praten diverse partijen over het invoeren van een snelheidsbeperking van 70 km/u voor de Großglockner -en de Gerlospas. Die zal in de loop van 2022 worden ingevoerd. Maar eerst moeten verschillende administratieve procedures worden gevolgd en moeten verantwoordelijke autoriteiten beslissen of de snelheidsbeperking ook wordt ingevoerd. Het is mogelijk dat de aanvragen voor snelheidsbeperkingen worden afgewezen, maar denkbaar is dat niet. Een alternatief zou 80 km/u kunnen zijn.

Doel van de snelheidsbeperking is meer veiligheid voor alle weggebruikers en meer besef van gevoelige zones als – in het geval van de Großglocknerpas – het Nationale Park Hohe Tauern.

Helft Nederlanders vindt motorrijden net iets te spannend en onveilig

De snelheidslimiet geldt voor iedereen. Ellipsvormige wegmarkeringen daarentegen zijn uitsluitend bestemd voor motorrijders. Veel ongelukken op bergwegen worden veroorzaakt in de bochten. De ellipsen, die vooral in blinde linkerbochten zijn geschilderd, geven je de veilige afstand tot de binnenkant van de bocht aan, zodat je je hoofd en bovenlichaam aan jouw kant van de weg houden. Bovendien herinneren ze automobilisten eraan dat er motorrijders op de weg zijn. Een proef met deze ellipsvormige wegmarkeringen heeft op de Großglockner al het gewenste effect gehad. Overigens worden de wegmarkeringen met ant-slip verf op het wegdek gekwast.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen