22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Lichtgevende lak?

Als een oppervlak moet oplichten, lijkt glow in the dark-verf een uitkomst, maar als je dat te min is, zul je wat anders moeten vinden. Zoek niet verder, want de lichtgevende lak LumiLor maakt zijn intrede. Lak waardoor je een oppervlak kunt laten oplichten? Dat moet je zien om het te geloven!

Verstopt in een loods achter een dansschool in – het enige echte – Maaskantje in Noord-Brabant zit Dutch Deco Finish. Niets aan de omgeving bereidt je voor op wat daar wordt bewerkstelligd. Innovatie is het bedrijf niet vreemd en het enthousiasme van oprichter en eigenaar Remon van Zoggel lijkt uit een bodemloze put te worden getrokken. De 35-jarige moest door een overgevoeligheid aan zijn handen na een jaar als stukadoor stoppen, waarna hij oppervlakten bleef behandelen, maar nu als spuiter. Een drang om anders dan anderen te willen zijn, bracht de al op negentienjarige leeftijd als spuiter begonnen Van Zoggel ertoe de gebaande paden te verlaten, om uiteindelijk bij LumiLor uit te komen. Lichtgevende lak, hoezo?

 

Het positieve en negatieve

‘Ik heb een instelling dat alles waar geen ander aan begint mij juist trekt. Making the impossible possible, zoiets’, legt de Brabander uit. Sinds dit jaar is hij exclusief distributeur van de lichtgevende laktechniek in de Benelux. Dat klink wel simpel, maar het is meer dan enkel een contractje tekenen, de compressor aanzetten en het spuitpistool vullen. Van Zoggel slingert het enthousiasme nog eens aan en begint te vertellen. ‘Twee jaar geleden liep ik tegen het principe aan en ik wist meteen dat ik dat wilde gaan doen. Het bleek alleen dat je er zo maar even voor € 250.000 aan apparatuur voor nodig had, maar de helft van dat bedrag had ik nog niet eens. Daar de helft ook niet van, trouwens!’ Uiteindelijk ging er een paar jaar overheen en bleek het inmiddels iets meer binnen bereik te liggen. ‘Dan moest ik wel een cursus van twee weken doen, in de Verenigde Staten. De fabrikant belde dat ze die helaas maar eens paar jaar gaven. Ik dacht: dan heb ik hem zeker net gemist? Bleek het de daaropvolgende dinsdag te zijn. Ze waren wel verbaasd toen ik vroeg hoe laat ik er moest zijn!’, lacht Van Zoggel. Wat hij in die veertien dagen leerde, doet hij in sneltreinvaart uit de doeken. ‘Hoe het werkt? Je legt eerst een geleidende grondlaag, dan een positieve coating, gevolgd door de negatieve. Daaroverheen gaat de lichtgevende laklaag. Dat is het in een notendop.’ 

 

MOTO73 07/2019

Wil je meer lezen over de lichtgevende lak LumiLor? Welke voordelen heeft de lak en wat zijn de mogelijkheden? Je vindt de antwoorden in MOTO73 07/2019! Koop het nummer hier online in de webshop. De editie is ook tot en met woensdag 10 april verkrijgbaar in de winkel. 

Foto: Jarno van Osch, Dutch Deco Finish/LumiLor
Tekst: Nick Enghardt

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen