Lid motorclub? Ontslag!

Goed, je zult wel begrijpen dat het niet de Diversion-club is waar ambtenaren geen lid van mogen zijn, maar clubs zoals Hells Angels, Satudarah en No Surrender, waarvan -laten we het voorzichtig brengen- wordt gezegd dat het ook wel eens criminele organisaties kunnen zijn. De zogeheten outlaw clubs of 1% motorclubs.

Binnen de Amsterdamse gemeentelijke gelederen zijn naar verluid drie ambtenaren aangesloten bij zo’n club en Burgemeester van der Laan vindt dit niet te rijmen met de publieke functie die bekleed wordt. De ambtenaren wordt gevraagd hun lidmaatschap op te zeggen, iets wat niet eenvoudig is bij dergelijke clubs omdat vaak het hele hebben en houden van de leden op naam van de club komt te staan. Voldoen de ambtenaren niet aan deze eis, dan wordt verzocht ontslag te nemen. Gebeurt dit niet, dan kijkt de gemeente naar de juridische mogelijkheden om ontslag op te leggen.

De Amsterdamse actie is in lijn met het landelijk offensief tegen dergelijke motorclubs door politie, justitie en lokale- en landelijke overheidsdiensten. In de Kamer zijn inmiddels vragen gesteld of deze ambtenaren de aanpak van dergelijke motorclubs gehinderd hebben, of er op het vlak van ontslag verschil is tussen overheid en particuliere werkgevers en of er nog meer outlawbikers in dienst zijn van de overheid.

Voor je naar je werk gaat, doe je er dus goed aan jezelf ervan te vergewissen dat je geen vleugels, doodshoofden of aparte ‘colors’ op je motorjack hebt staan die enige gelijkenis hebben met…

Bron: Algemeen Dagblad

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.