13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Lid motorclub? Ontslag!

Goed, je zult wel begrijpen dat het niet de Diversion-club is waar ambtenaren geen lid van mogen zijn, maar clubs zoals Hells Angels, Satudarah en No Surrender, waarvan -laten we het voorzichtig brengen- wordt gezegd dat het ook wel eens criminele organisaties kunnen zijn. De zogeheten outlaw clubs of 1% motorclubs.

Binnen de Amsterdamse gemeentelijke gelederen zijn naar verluid drie ambtenaren aangesloten bij zo’n club en Burgemeester van der Laan vindt dit niet te rijmen met de publieke functie die bekleed wordt. De ambtenaren wordt gevraagd hun lidmaatschap op te zeggen, iets wat niet eenvoudig is bij dergelijke clubs omdat vaak het hele hebben en houden van de leden op naam van de club komt te staan. Voldoen de ambtenaren niet aan deze eis, dan wordt verzocht ontslag te nemen. Gebeurt dit niet, dan kijkt de gemeente naar de juridische mogelijkheden om ontslag op te leggen.

De Amsterdamse actie is in lijn met het landelijk offensief tegen dergelijke motorclubs door politie, justitie en lokale- en landelijke overheidsdiensten. In de Kamer zijn inmiddels vragen gesteld of deze ambtenaren de aanpak van dergelijke motorclubs gehinderd hebben, of er op het vlak van ontslag verschil is tussen overheid en particuliere werkgevers en of er nog meer outlawbikers in dienst zijn van de overheid.

Voor je naar je werk gaat, doe je er dus goed aan jezelf ervan te vergewissen dat je geen vleugels, doodshoofden of aparte ‘colors’ op je motorjack hebt staan die enige gelijkenis hebben met…

Bron: Algemeen Dagblad

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen