Lidl gaat boekje te buiten UPDATE

UPDATE 21-5-2011, 12h07
Lidl heeft inmiddels gereageerd en zijn klanten aangeboden het slot te retourneren en het volledige aankoopbedrag te vergoeden, meldt de KNMV. ART laat in een persbericht weten dit een 'snelle en voorbeeldige actie' te vinden. Overleg tussen Lidl, de fabrikant van Crivit sloten en Stichting ART heeft ertoe geleid dat de fabrikant het betreffende slot met 12 mm beugel voor een ART keurmerk heeft aangeboden. Inmiddels voldoet ook dit slot aan de eisen voor een ART 3 sterren goedkeur met MBT 4114 en is het slot opgenomen in de lijst met goedgekeurde sloten.

BERICHT 16-3-2011
De afgelopen week zijn er via de Lidl vestigingen kettingsloten onder de merknaam Crivit Veiligheidskettingslot verkocht waarbij vermeld stond dat het hier ging om een ART goedgekeurd slot in de categorie 3. Dit is echter onjuist meldt de stichting ART. Het aangeboden slot is samengesteld uit een ketting en een slot met een beugel met een diameter van 12 mm. Het door de Stichting ART goedgekeurde Crivit slot met keurmerk MBT 4114 bestaat echter uit een 14 mm beugel. Het slot met een 12 mm beugel is uitdrukkelijk niet ART goedgekeurd.

Stichting ART heeft zowel Lidl als de fabrikant / goedkeurhouder van dit slot erop gewezen dat niet goedgekeurde sloten onder ART certificaat in omloop zijn gebracht. Conform het ART keuringsreglement is het keurmerk op dit slottype per onmiddellijke ingang ingetrokken.

Tevens is Lidl verzocht de sloten die nog in de winkels liggen uit de verkoop te halen om meer verwarring tegen te gaan. De Stichting ART heeft Lidl gevraagd degenen die een dergelijk slot hebben aangeschaft de mogelijkheid te bieden om het product te retourneren tegen restitutie van het volledige aankoopbedrag, dan wel het om te ruilen tegen een versie die wel aan de ART keuringseisen voldoet. Voor meer informatie: www.goedopslot.nl

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.