maandag 27 mei 2024

LiveWire: 100.000 motorfietsen per jaar vanaf 2026

Tijdens een conferentie voor investeerders heeft LiveWire (de elektrische divisie van Harley-Davidson) de plannen en het verwachte groeipercentage tot 2030 bekendgemaakt.

‘Hoewel de markt voor elektrische motorfietsen zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium bevindt, verwachten we dat de wereldwijde penetratie van elektrische voertuigen zal stijgen van 6% van de eenheden in 2021 tot 25% in 2030, wat een groei van de markt voor elektrische motorfietsen zou betekenen van $ 2,5 miljard tot ongeveer $ 20-28 miljard in dezelfde periode.’

Als je bedenkt dat Harley-Davidson tussen 2019 en september 2021 tussen de 1.300 en 1.600 elektrische motorfietsen zou kunnen verkopen, klinkt de uitspraak behoorlijk ambitieus. Maar je moet ook bedenken dat de Harley-Davidson LiveWire bij de start van de verkoop maar liefst € 34.000,- kostte.

Eind 2021 werd van LiveWire een eigen merk gemaakt en dé H-D LiveWire werd vervolgens verkocht als LiveWire One, waarbij LiveWire nu de merknaam is. Het voordeel hiervan was dat de One voor ongeveer € 14.000,- minder werd verkocht.

Verwacht wordt dat de verkoopcijfers van LiveWire sterk zullen stijgen en dat het bedrijf vanaf 2026 zelfs de 100.000 eenheden (per jaar) zal produceren. Tegen 2030 zal dit aantal naar verwachting zelfs stijgen tot 190.000 eenheden.

Middenklasse elektrische motorfiets nog in 2022?

De Del Mar, die gebaseerd is op het Arrow-platform en in een klasse lager is dan de LiveWire One, moet in de tweede helft van 2022 worden voorgesteld. De accu is hier geïntegreerd als dragend deel van het frame of vervangt het zelfs om gewicht en kosten te besparen. In plaats van de geavanceerde Revelation-elektromotor van de One wordt een conventionele elektromotor met directe aandrijving gebruikt.

Lichtgewicht elektrische motorfietsen

Nadat de Del Mar (S2-klasse) is uitgebracht, wil LiveWire een motorfiets in de S3-klasse op de markt brengen. De goedkope, lichte elektrische motorfietsen moet in samenwerking met Kymco op de wereldmarkt worden gebracht.

Verkoop van de laatste Harley-Davidson LiveWire

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen