13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Lotus klaar voor productie

Bij de eerste afbeeldingen van de Lotus C-01 motorfiets plaatsten we nog vraagtekens bij de haalbaarheid van het project, maar de motorfiets is ondertussen goedgekeurd voor weggebruik.  Volgens een  euforisch persbericht hebben zich na de presentatie duizenden belangstellenden voor de opmerkelijke machine gemeld. Het Britse Lotus besteedt de productie uit aan het Duitse Kodewa dat vooral ervaring heeft met de bouw van racewagens voor de DTM en Formule-1.

Rare specificaties
Ondertussen komt er steeds meer informatie naar buiten over de C-01 die bewijst dat de motor echt  van buitencategorie is. De ontwerpers slingeren duidelijk heen en weer tussen sport en cruisen. Zo combineert de machine een ellenlange wielbasis van 1645 mm, met een klein benzinetankje van 10,5 liter. Met 80 mm (voor) en 70 mm (achter) veerweg hoef je geen comfortabel ritje te verwachten. Flitsend stuurwerk zit er met de balhoofdshoek van 36° niet direct in, dat roept associaties met onderuitgezakte choppers op. Een drooggewicht van 181 kilo en een vermogen van 200 pk uit de 1195 cc zware V-twin zijn dan weer uiterst sportief.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen