Luis Salom overleden

Barcelona is stil, nadat eerder vandaag Luis Salom een ernstige crash meemaakte. De verwondingen die hij daarbij opliep zouden hem kort daarna fataal worden. Luis Salom werd 24 jaar.

De Mallorcaan ging tijdens de tweede vrije training van de Moto2 in bocht 12 hard onderuit. Twee medical cars en zelfs twee ambulances werden snel ingezet, maar ook het inzetten van de noodhelicopter mocht niet baten. Salom overleed om 16.55 uur.

Luis Salom stond bekend als een temperamentvol coureur met een hoop energie en talent. Met name dat laatste blijkt wel uit zijn palmares. Want al waren zijn drie eerste jaren in de GP´s als 125cc-coureur niet super, in de daaropvolgende Moto3-klasse kwam hij goed uit de verf. In seizoen 2012 werd hij tweede in de eindstand en het jaar erop derde. In totaal behaalde hij 20 podiums en negen overwinningen in de Moto3.

In de zwaarbevochten Moto2-klasse had de Spanjaard meer moeite, maar was desalniettemin altijd in voor de uitdaging, met als topresultaat een tweede plaats in Qatar eerder dit jaar.

Foto’s: MotoGP.com & 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.