donderdag 18 april 2024

Maak kennis met de MoHo–Motor Hotels: het leven kan ontzettend leuk zijn!

De Alpen zijn voor motorrijders één groot feest! Wie heeft dit Europese gebergte niet bovenaan z’n bucketlist staan? En dan vooral de prachtige Oostalpen. Een passen-eldorado, een bochten-walhalla die je wilt delen met gelijkgestemden. Daarom luidt het motto van de Originele MoHo-Motor Hotels: ‘Het leven in de Alpen kan ontzettend leuk zijn!’ Mits je weet waar je moet zijn en waar je in goede handen bent. En dat is met MoHo nou juist zo makkelijk…

Lees hardop dit rijtje je krijgt vlinders in je buik: Dolomieten, Großglockner, Stelvio, Gotthard, Silvretta. Er naartoe ligt een hele zwik passen en routes waarvan je nog nooit gehoord hebt, maar die minstens zo mooi zijn. Feit is dat de oostelijke Alpen motorrijders nooit teleurstellen. Als je voorbereiding goed is, want dat is het halve werk. En daarvoor kun je de MoHo – Motor Hotels inschakelen. Want met de insidertips van de gas(t)heren en -dames van MoHo behoren mislukte toerexperimenten definitief tot het verleden. Maar wie zijn die motorexperts eigenlijk?

Passstraße | Foto: Moppetfoto

Het succesverhaal van MoHo

De MoHo-Motor Hotels zijn al sinds 1996 pioniers als het gaat om motorvakanties in de Alpen. De 57 gas(t)heren en –dames zijn verspreid over vier landen: Oostenrijk, Noord-Italië, Zuid-Duitsland en Zwitserland. En elke hotelier kent z’n eigen regio als z’n broekzak. De MoHo – Motor Hotels zijn ook échte, authentieke motorhotels. Sinds het begin hebben deze hotels zich ingezet voor het leveren van topkwaliteit voor motorrijders. Zo hebben de hotels zich ontwikkeld tot dé toonaangevende specialisatiegroep voor motorhotels.

Gecertificeerde motorfietscompetentie

Naast omgeving en toplocaties staat bij MoHo vooral de competentie van bevlogen hoteliers centraal. Zij zijn letterlijk en figuurlijk je vakantiegids. Ze met alle plezier de best bewaarde insidertips aan de stamtafel met je delen; ze kennen echt álle achterafbergweggetjes. En ze gaan graag persoonlijk met hun gasten op pad gaan. Op hun eigen motor natuurlijk.

Niet alle MoHo–Motor Hotels zijn gelijk. Ja, alle gastheren zijn zelf motorrijder. Maar net als bij gewone hotels kan het niveau verschillen. Om het motorcompetentie- en serviceaanbod in één oogopslag zichtbaar te maken, hebben ze een classificatiesysteem bedacht met helmen. Hierdoor weet je, afhankelijk van of je kiest voor een drie, vier of vijf helmen, precies wat je van een MoHo–Motor Hotel mag verwachten. Dat begint bij de optimale faciliteiten voor motorrijders en loopt door tot het niveau van het wellness- en het culinaire aanbod.

Achter de ‘Bikers Welcome’-borden staan dus echte passie en motorcompetentie. In de gecertificeerde MoHo-Motor Hotels spreken ze jouw taal. Motorfietstaal. Hier ontmoet je gelijkgestemden en trek je er samen met de gastheer op uit.

Gamechanger: de MoHo-app

De My MoHo-app is ontwikkeld door motorrijders voor motorrijders. En wel diegenen die graag nieuwe routes ontdekken en ondanks alle ontdekkingsdrang toch het overzicht willen houden. Deze praktische en gebruiksvriendelijke app is een gratis digitaal reismaatje dat toegang biedt tot een uitgebreid toerportaal in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Ongeveer driehonderd toeradviezen inclusief GPS-gegevens vergemakkelijken het plannen van je ritten. De app toont daarnaast alle beschikbare kamers in de dichtstbijzijnde MoHo – Motorbike Hotels. Met één klik en in één oogopslag, met beste prijsgarantie. Een handig hulpmiddel voor onderweg.

De MoHo Riders Club: voordelen voor veelrijders

Het gratis MoHo-bonusprogramma beloont motorrijders met exclusieve hot deals, prijzen en voordelen. Hoe? Heel eenvoudig: registreer je gratis in de MoHo Riders Club en verzamel in no-time waardevolle loyaliteitspunten – bijvoorbeeld door hotelbonnen te scannen. Loyaliteit en passie, aanbevelingen en interacties betalen zich zo dubbel uit. Zo begin je het nieuwe seizoen in de zorgvuldig uitgekozen MoHo-regio’s met nog meer plezier. En als je op zoek bent naar inspiratie voor je volgende motorvakantie, dan vind je jouw droomtocht, bekende gezichten en een paar nieuwe gas(t)heren met motorhart in de vers gedrukte 2023 catalogus van MoHo – Motorfiets Hotels.

Dat brengt ons bij het laatste gezegde dat aansluit bij de MoHo – Motorfiets Hotels: ‘Voorpret is de leukste pret!’

Motorrijders in hart en nieren

Onder de MoHo-hoteliers bevinden zich tal van unieke persoonlijkheden en bijzondere karakters. Motorpioniers, mensen met benzine in hun aderen. Zoals Andi uit de Drei Hacken in het Waldviertel, Kai uit de Schönauer Hof in het Lechtal of Toni uit Jonathan in Zuid-Tirol. In sommige plaatsen heeft een nieuwe generatie inmiddels het stokje overgenomen. Zoals Kevin van Hotel Alp Cron Moarhof bij de poort naar de Dolomieten of Walter Koidl van Hotel Sonnleiten in het Zillertal. En dan zijn er nog de nieuwe MoHo-ondernemers, die een frisse wind laten waaien door de bekende regio’s of juist nieuwe en onbekende regio’s op de MoHo-kaart te zetten.

Alle informatie over de MoHo-app en de aanbiedingen van de MoHo-motorspecialisten vind je op moho.info

MoHo Motorhotels
MoHo gas(t)heer- en -vrouw Walter en Melanie Koidl van Hotel Sonnleiten.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen