vrijdag 8 december 2023

Madrid opent een weg alleen voor motoren

Om het aantal ongevallen in Madrid te verminderen, heeft men besloten een weg van 70 meter aan te leggen die uitsluitend voor tweewielers is bestemd. Het is een laan die een van de drukste wegen in het noorden van de Spaanse hoofdstad zal flankeren.

Waarom een weg alleen voor motoren?

De Spaanse hoofdstad zal tijdelijk een 70-meterweg testen die alleen voor motorfietsen is bestemd, in de hoop dat dit de doorstroming van het verkeer zal verbeteren en het aantal ongevallen zal verminderen. Het project zal naar verwachting enkele maanden duren en burgemeester Jose Luis Martinez-Almeida heeft er alle vertrouwen in dat dit experiment het verkeer en vooral het aantal ongevallen zal kunnen terugdringen. Het weggedeelte in kwestie ligt in het noorden van Madrid langs de drukke Avenida de Asturias, tussen de Calle Carmen Montoya en de Calle de Montoya en zou een echte afgebakende rijbaan moeten zijn, die hoogstwaarschijnlijk in beide richtingen actief is. De rijstrook komt rechts van de normale rijstroken, is 130 cm breed en biedt motorrijders en scooterrijders de mogelijkheid het verkeer en de verkeerslichten te passeren, waardoor de kans op een ongeval afneemt. Als het experiment slaagt, zullen in de omgeving van Madrid nog meer proefstroken worden aangelegd, een stap waarvan burgemeester Martinez-Almeida hoopt dat hij meer mensen ertoe zal aanzetten op gemotoriseerde tweewielers te gaan rijden. Op dit moment is het project uniek en komt het vrij dicht in de buurt van de fietspaden voor alleen fietsers. Om meer te weten te komen, moeten we gewoon wachten tot het einde van de tests en te weten komen of deze oplossing tastbare voordelen zal opleveren.

Madrid Avenida de Asturias
Avenida de Asturias in Madrid.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen