Moto Guzzi V85 TT Centenario: fijne verjaardag!

Moto Guzzi viert 100 jaar en kleedt voor de gelegenheid de V85 TT in een Centenario-kleurstelling. Maar voor 2021 houden de nieuwigheden niet op bij de graphics.

Dit jaar bestaat Moto Guzzi 100 jaar en om dat te vieren heeft het in Mandello gevestigde bedrijf een feestelijke kleurstelling ontworpen, de Centenario, die verkrijgbaar zal zijn op de hier geteste V7 Stone, V9 Bobber en V85 TT modellen. De Centenario-kleurstelling reproduceert de combinaties die werden gebruikt op de Normale, de eerste Guzzi die in 1921 in de Mandellofabriek werd gebouwd.

100 jaar Moto Guzzi: 10 modellen die geschiedenis schreven

Maar de nieuwigheden voor 2021 eindigen daar niet, want met het excuus van het overgaan naar Euro 5, legt het de handen op de dwarse tweecilinder van 853 cm3, “vitaminizing” en het brengen van het piekkoppel van 80 naar 82 Nm bij 5.000 tpm; ongewijzigd is het maximumvermogen van 76 pk bij 7.500 tpm. Wat betreft de elektronische rijhulpsystemen, twee nieuwe rijmodi (Sport en Custom) vinden we nieuwe spaakwielen die geschikt zijn voor tubeless banden en 1,5 kg lichter zijn dan voorheen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?