McPint vertelt

Op Joey Dunlop na is er geen man die vaker zeges behaalde op het eiland Man, dan John McGuinness. 23 keer won hij al in de Isle of Man TT, waar Dunlop op 26 staat. Daarnaast reed hij zelfs een paar rondes in de MotoGP mee. Eerder dit jaar zei ‘McPint’ al dat hij het record van Dunlop niet wil verbreken, mocht hij de kans krijgen. Hij wil het slechts evenaren als eerbetoon. Goeie gozer dus, die McGuinness. 

Gisteren verscheen er een autobiografie van de inmiddels, op zijn zachtst gezegd, legendarische naam in de TT. In ‘Built for Speed’ neemt hij ons mee naar zijn eerste motor toen hij drie jaar oud was, maar ook hoe hij stopte met metselen en vissen om zijn droom achterna te gaan: wegracer worden. Van toeschouwer achter een paar hooibalen en een lint, naar deelnemer op het parcours.

Het boek is (nog) te bestellen via de website van Amazon

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.