Danny Kent nieuw teamgenoot van Bendsneyder

Dat Danny Kent een vervelende tijd achter de rug heeft, dat moge duidelijk zijn. Dat hij nu mazzel heeft ook. Red Bull KTM geeft de Moto3-wereldkampioen van 2015 een testjob en wildcard voor Le Mans. Moet Bo Bendsneyder vrezen voor zijn plek in het team?

De carrière van Kent is er niet een die altijd over rozen gaat. Na een prima debuutjaar in de 125cc-klasse in 2011, kwam hij in 2012 prima door als vierde in de eindstand van de nieuwe Moto3-klasse. Beide seizoenen onder bezielende leiding van Aki Ajo, die hem nu opnieuw een reddingsboei toewerpt. Redding omdat Kent na zijn wereldkampioenschap een tweede poging in de Moto2 waagde die, net als in 2014 met Tech 3, hopeloos in het water viel. Eerst met zijn eigen Leopard-team en Nederlander Peter Bom als crew chief op de Kalex en later ook zonder Bom op de Suter.

En nu?
Kent trok zich in Amerika plots terug uit het Kiefer Racing-team, volgens hem door onoplosbare meningsverschillen. Terwijl in de paddock het gerucht gaat dat Kent een primadonna is die drukker is met zijn telefoon dan met pushen voor resultaat, iets dat hij zelf ten zeerste ontkent.

De Engelsman keert nu dus terug in het kampioenschap dat hij in het begin van zijn kampioenschapseizoen leek te gaan domineren. Ajo ziet in zijn oude protégé een prima ontwikkelingsrijder en met een wildcard in Le Mans krijgt hij ook de kans zichzelf te ontwikkelen en in beeld te rijden.

Dan onze Nederlander
Red Bull KTM is ook het team waar Bo Bendsneyder rijdt, en vooralsnog dit seizoen niet heel glansrijk. De Rotterdammer lijkt meer en meer moeite te hebben zijn ongeschikt lange lichaam op de kleine KTM RC250 te vouwen. Na vorig jaar twee prima podiumplekken in de boeken gereden te hebben, komt hij nu met pijn en moeite binnen op finishes als plek 23 en 26, ver buiten de zo belangrijke punten.

Zeker na zijn eerste seizoen behoorlijk indruk gemaakt te hebben, moet dit de Nederlander pijn doen. Al helemaal nu een voormalig wereldkampioen plots een pitbox met je deelt, terwijl je teamgenoot ook al twee keer prima in de punten finishte.

Gelukkig keert het GP-circus nu terug in Europa, op circuits waar Bendsneyder bekender is dan banen op als in Argentinië en Qatar. Alle tijd om zijn oude vorm, en groei, weer op te pakken. Enige wat voor hem nu van belang is, is om dat ook te doen.

Foto’s: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?