zondag 5 mei 2024

Mecum veilt National Motorcycle Museum-collectie

Serieuze motorverzamelaars, start je motorfietsen. Mecum Auctions bevestigt dat honderden motorfietsen en duizenden kunstwerken en memorabilia worden geveild op de dag na de sluiting van het National Motorcycle Museum in september.

Het National Motorcycle Museum in Anamosa, Iowa, sluit op 5 september de deuren. De medeoprichters van J&P Cycles, John en Jill Parham, waren betrokken bij de oprichting van het museum en de verhuizing naar Anamosa 22 jaar geleden. Veel van de motorfietsen komen uit de nalatenschap van wijlen John Parham, die ook werd opgenomen in de AMA Motorcycle Hall of Fame.

Mecum heeft van 6 tot en met 9 september een meerdaagse veiling in het museum gepland. Daarvoor is een pagina op de Mecum-website gemaakt, maar de gebruikelijke gedetailleerde beschrijvingen ontbreken nog. Wel werden enkele hoogtepunten genoemd onder de meer dan 300 Amerikaanse, Britse en Japanse motoren die te koop worden aangeboden.

  • 1936 Norton International Road Racer
  • 1927 Brough Superior SS100 Pendine
  • 1955 Vincent Black Prince
  • 1952 Vincent Black Shadow
  • 1937 Harley-Davidon EL Knucklehead

Naast de motorfietsen worden 6.000 stukken ‘Road Art’, verdeeld over meer dan 1.000 kavels, geveild. Het museum heeft een enorme collectie materialen die het verhaal van het motorrijden vertellen, en er zullen zeker enkele unieke stukken te koop zijn.

De wedergeboorte van het Top Mountain Motorcycle Museum

De preview-dag is 5 september en inschrijven als bieder kost 100 dollar. Daarvoor krijg je twee toegangsbewijzen als je ter plaatse wilt bieden. Je kunt ook telefonisch of online bieden.

Het is zeldzaam dat een motorcollectie van deze omvang te koop wordt aangeboden. Interessant is om de Mecum-posts over de veiling in de gaten te houden. Veel van deze motoren worden ongetwijfeld voor veel geld verkocht, maar kijken is gratis!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen