donderdag 18 april 2024

Meer over Suzuki’s nieuwe scooters

Eerder kon je op MOTOR.nl al beknopt het nieuws over de Suzuki Burgman 200A en 125A lezen. Nu is er meer duidelijk. Zo hebben beide modellen volgens de Japanse fabrikant vooral in het lage- en middentoerengebied het bruikbare koppel zitten. Door het opgegeven lage brandstofverbruik van 1 op 30,1 voor de 200 en zelfs 1 op 34,4 voor de 125 zal je het tankstation niet al te vaak op hoeven te zoeken. Een gebalanceerde CVT moet er voor zorgen dat de overbrenging trillingsarm is.

 

De nieuwe 240 mm remschijven zijn voorzien van een tweezuiger remklauw voor en een eenzuiger remklauw achter. De Burgman 200 is ook leverbaar met compact en lichtgewicht Nissin ABS-systeem. Dit systeem is standaard op de 125cc.

 

Voor 2014 is de stroomlijn van de Burgman 200A/125A onder handen genomen. Hierdoor heeft de Burgman een breedte van 740 mm. De zitpositie is met 735 mm zeker niet te hoog. De dubbele koplampen, dubbele achterlichten, geïntegreerde heldere richtingaanwijzers en voetenplank zijn vernieuwd en bovendien is het windscherm 110 mm langer geworden voor een betere windbescherming.

 

De verlichte opbergruimte onder de nieuwe buddyseat heeft een inhoud van 41 liter en biedt ruimte aan twee integraalhelmen. De opbergcompartimenten leveren 5.5 liter extra ruimte en een 12 volts aansluiting op.

 

Het nieuwe instrumentenpaneel is voorzien van een analoge toerenteller en snelheidsmeter. Op het LCD display wordt informatie weergegeven over tijdstip, kilometer- en dagtellerstand, brandstofniveau, actueel en gemiddeld verbruik en service-interval voor het vervangen van de olie. Een ´eco drive´ indicator licht op wanneer je een zuinige rijstijl hebt. 

 

Om de nieuwe Burgman 200A en 125A nog comfortabeler uit te rusten, zijn er veel accessoires beschikbaar. Zo is er bij voorbeeld een in kleur meegespoten topkoffer van 37 liter, een passagiersrugsteun, handvatverwarming en een tunneltas leverbaar.

 

Op 5 november worden de Burgman 200A en 125A officieel geïntroduceerd tijdens de EICMA in Milaan. De Burgman 200A en 125A zijn in Nederland leverbaar vanaf begin 2014 in de kleuren mat grijs en wit (200A/125A) en mat zwart en zilvergrijs (200).

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen