Dik Duits: BMW Concept Lac Rose

Het houdt niet op met het scrambler-nieuws vanmorgen, al is dit wat logischer. Gisteren begrepen we van MCN dat BMW op korte termijn met een op de R nineT-gebaseerd eerbetoon aan BMW’s Dakar winnende G/S zou komen dat die termijn zó kort zou zijn hadden we niet verwacht. Dit het Concept Lac Rose. 

Voor wie de wenkbrouwen fronst bij de naam Lac Rose, hebben we uitleg. Lac Rose – ook wel het Roze Meer – is een zoutmeer op 35 kilometer van de Senegalese hoofdstad Dakar. Dit was vroeger de eindlocatie van de Dakar Rally. Niet gek dus dat Concept Lac Rose teruggrijpt op een diepzinniger en authentieker Dakar-verleden, aangezien Le Dakar inmiddels op Zuid-Amerikaans grondgebied verreden wordt.

Deze ontwerpstudie is bedoeld voor het customfeestje in Biarritz, Wheels and Waves genaamd, dus de Fransen snappen het waarschijnlijk al beter. Maar eerlijk gezegd hoef je maar één ding te snappen; hoe gaaf ziet dit eruit!? Authentiek maar modern, cool maar niet overdreven. 

BMW zal voor een eventueel productiemodel uiteraard wel wat veranderingen door (moeten) voeren, maar heel drastische ingrepen verwachten we niet, want de Lac Rose ziet er behoorlijk ‘af’ uit. En goed sturen en stoppen zal het ook wel, want goed kijken verraadt Öhlins-veerwerk voor en achter en remmen van Brembo. 

Kort om, ben je dit weekeinde op Wheels and Waves, bekijk dan vooral deze machine eens van dichtbij. Ben je dit weekend niet in Biarritz… de kans is aanwezig dat ‘ie in meer of mindere mate in productie gaat ook en je hem dus binnenkort op straat kunt aanschouwen. Wat wij toejuichen. Foto’s en video: BMW Motorrad

[justified_image_grid ids=24128,24129,24130,24131,24132,24133,24134,24135,24136,24137,24138,24139,24140,24141,24142]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.