vrijdag 8 december 2023

Yamaha niet naar MOTORbeurs Utrecht én Salon in Brussel!

Yamaha Motor Europe heeft een nieuwe, meer dealer-gefocuste strategie uitgewerkt. Dat betekent dat op de EICMA in Milaan de 2022-modellenlijn wordt gepresenteerd. Wil je ze in Nederland of België zien, moet je naar de dealer. Dit houdt in dat Yamaha begin 2022 niet aanwezig zal zijn op het Salon in Brussel en MOTORbeurs Utrecht.

Country Manager Mario Janssen legt uit: ‘Bij de grote shows kan als gevolg van de pandemie maar een beperkt aantal bezoekers aanwezig zijn. Dit houdt in dat we onze rijders en fans via andere manieren kennis moeten laten maken met onze nieuwe modellen. Dit gebeurt gedeeltelijk online, maar daarnaast beseffen we dat de beleving van klanten met Yamaha producten steeds belangrijker wordt. Daarom willen we klanten een experience laten beleven en zorgen dat ze de producten zelf kunnen ervaren. Onze Yamaha-dealers zijn de belangrijkste contactpersonen voor alle Yamaha-rijders en daarom is het eigenlijk heel logisch dat zij onze klanten deze experience gaan aanbieden. In een vertrouwde omgeving voor zowel de klant als de dealer.’

Dit is de nieuwe Huaying R6, 500cc kloon van de Yamaha R6

Yamaha Demo Ride Tour

De belangrijkste nieuwe troef van Yamaha is de Demo Ride Tour. Tijdens deze tour doet een indrukwekkende truck met nieuwe en bestaande motoren lokale Yamaha-dealers aan. Yamaha komt dus naar je toe volgend jaar! Geïnteresseerden krijgen de kans om – geheel vrijblijvend – de hele modellenvloot te bekijken en testritten te maken. Daarnaast zijn er vele andere activiteiten te doen, leuke prijzen te winnen en aanbiedingen te scoren. De Yamaha Demo Ride Tour is dus een grote, lokale show in de vertrouwde omgeving van de lokale Yamaha-dealer. Meer informatie over de Yamaha Demo Ride Tour kun je binnenkort terug vinden op de Yamaha-website.

Yamaha Experience Event

Naast grote lokale evenementen zal er vanuit Yamaha bovendien een groots Experience event georganiseerd worden, zodra alle versoepelingen en maatregelen het toelaten. Tijdens dit unieke event krijgen alle Yamaha fans de mogelijkheid kosteloos en vrijblijvend plezier te maken met allerlei Yamaha producten, naast meet en greets met coureurs, shows, workshops, muziek en nog veel meer.

Betekent dit alles dan dat Yamaha rond het Salon en MOTORbeurs Utrecht helemaal niets doet? Daarover is Mario Janssen duidelijk: ‘Uiteraard laten we bij Yamaha het Salon en Motorbeurs Utrecht niet stilletjes voorbijgaan. Rijders en fans kunnen dan ook iets heel speciaals verwachten tijdens deze periodes. Hou de Yamaha-socials en website in de gaten!’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen