Meerdere MT-07 allroads onderweg

Vorig jaar juni konden we al melden dat Yamaha hard werkte aan de MT-07 Tracer, zoals op bovenstaande rendering. Het Britse MCN had toen namelijk al de hand weten te leggen op spionageplaatjes, maar inmiddels heeft Motorcycle News ook beelden van een heel ander soort MT-07 allroad.

Waar de Tracer-versie van de MT-09 eigenlijk enkel de uiterlijkheden van een allroad meekrijgt, zonder extra veerweg of vergelijkbare allroad-zaken, zal de tweede MT-07 allroad waarschijnlijk een bekende benaming meekrijgen; de MT-07 Ténéré. 

En behalve een stoere en historische naam lijkt de MT-07 Ténéré ook een gedegen rijwielgedeelte mee te krijgen, dat geschikt is voor uitstapjes naar het onverhard. Langere veerwegen, een groter voorwiel, meer grondspeling en een soort Dakar Rally-achtige topkuip. Het hele plaatje dus.

UITDIJEN
Zo dijt de MT-07-reeks straks bijna net zo vlug uit als de MT-09-serie. Want behalve de gewone MT-07 is er inmiddels ook al een MT-07 MotoCage en natuurlijk tellen we het retrobroertje, de XSR700, ook mee. Daar komt eind dit jaar dus waarschijnlijk al de MT-07 Tracer bij en waarschijnlijk horen we op korte termijn ook officiële plannen met betrekking tot een MT-07 Ténéré.

De huidige XT660Z Ténéré gaat immers ook al weer sinds 2008 mee. Tijd voor verandering, en met het fijne 789cc parallelle tweecilinder-blok van de MT-07 kan er straks een heel waardige opvolger staan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?