Motordief gepakt

Woensdag 13 augustus waarschuwde de politie al voor een motordief die steeds op identieke wijze crossmotoren stal. Hier het bericht op onze site, en zelfs op tv werd er aandacht aan besteed: zie hier het fragment in Hart van Nederland, waarin gedupeerde Robin de Grutter aan het woord komt.

De werkwijze van de dief was telkens hetzelfde. Hij vroeg de verkoper om naar een adres te komen zodat daar een proefrit gemaakt kon worden, waarna de deal gesloten zou worden. Het vertrouwen van de gedupeerden werd gewekt doordat ze de indruk hadden dat ze bij het woonadres van de man stonden. Maar dat bleek een list, want de man kwam weliswaar telkens uit een flat lopen, maar bleek daar achteraf geheel onbekend.

Gelukkig was het signalement van de dief duidelijk: kaal, 30 tot 40 jaar oud en een tatoeage in zijn nek. Na de verspreiding van dit signalement ontving de politie meerdere tips, die gisteren tot de aanleiding van een verdachte hebben geleid. De 33-jarige Bredanaar werd in zijn woning aangehouden, zo meldt de politie. Helaas zijn de crossmotoren (nog) niet terug gevonden.

Na de aanhouding kwam de politie nog meer verdachte feiten op het spoor. Hoogstwaarschijnlijk heeft de man ook een slager, slijter, geluidsbedrijf en caféhouder opgelicht. Zij leverden vele diensten voor een buurtfeest, maar werden nooit betaald.

 Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.