Met je Superleggera terug naar de dealer?

De hyperexclusieve en verderlichte Ducati 1199 Panigale Superleggera is bestemd voor slechts 500 mazzelaars, maar ook die geluksvogels hebben nu pech, want – zul je zien – de Superleggera wordt getroffen door een terugroepactie. Een klein clubje gedupeerden, in elk geval.

Normaal haken we niet in op recalls, want degenen die het betreft worden toch wel bereikt en het zijn vaak weinigzeggende kleine dingen, die niet aan de grote klok gehangen hoeven te worden. Alleen wanneer zo iets bijzonders als Ducati’s speciale vederwicht Panigale getroffen wordt, maken we voor eens een uitzondering.

Van de teruggeroepen Panigale Superleggera’s wordt de demperplaat – in dezen de koppelingskorf – vervangen, omdat ze een risico op scheuren en uiteindelijk breken vormen. Dan slaat je koppelingshuis vervolgens vast en slaat je achterwiel dus ook fijn vast, en aangezien het je koppeling zelf betreft biedt de hendel tegen het stuur trekken niet de gewenste oplossing. Vervangen is dus noodzaak.

En aangezien een Superleggera die – noem ze nog maar eens mazzelkonten – eigenaren een slordige driekwart toen gekost heeft, is dat absoluut niet waar je op zit te wachten. 

PECHVOGELS…
Maar omdat we zelf al stellen dat de eigenaren door Ducati toch wel bereikt hebben, snappen we nu je vraag waarom we dan toch deze terugroepactie ruimte geven op Motor.nl. Omdat dit een uitgelezen kans is nog eens de galerij van deze Ducati 1199 Superleggera – die geen van ons ooit zal kunnen betalen –  te bekijken. Met al zijn 177 rijklare kilo’s en 200 trappelende paarden…

Hebben we ook heel even medelijden, met die 500 pechvogels.

Foto’s: Ducati

[justified_image_grid ids=24196,24197,24198,24199,24200,24201,24202,24203,24204,24205,24206,24207,24208,24209,24210,24211]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?