Mijd Manilla: 31.297 motorongelukken per jaar

Moet je toevallig nog met de motor naar Manilla, neem dan alvast een overdosis voorzichtigheid in acht. In de Filipijnse hoofdstad zijn er dagelijks 86 ongelukken met motoren.

Stel je eens een rij voor van 31.297 motoren. Het moet een erg lange lijn zijn waarvan je het begin nog kunt zien, maar het einde niet. Zoveel motoren crashen dus jaarlijks in de slecht geplaveide straten van Manilla. Het cijfer zegt alles over de rijkwaliteiten en mogelijk nog meer over de zelfoverschatting en de discipline van de Filipijnse motorrijder.

Veel dodelijke slachtoffers


De Metro Manila Development Authority (MMDA), een overheidsinstantie die zich onder meer bezigt met verkeersmanagement becijfert dat er vorig jaar 221 inwoners van Manilla in het verkeer om het leven kwamen. Motorrijders zijn daarin duidelijk oververtegenwoordigd want we nemen er 154 voor onze rekening. Ook bij de verwondingen staan motorrijders fier op de eerste plaats. Ons advies: kijk vooral uit in het verkeer van Manilla.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.