20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

Mijd Manilla: 31.297 motorongelukken per jaar

Moet je toevallig nog met de motor naar Manilla, neem dan alvast een overdosis voorzichtigheid in acht. In de Filipijnse hoofdstad zijn er dagelijks 86 ongelukken met motoren.

Stel je eens een rij voor van 31.297 motoren. Het moet een erg lange lijn zijn waarvan je het begin nog kunt zien, maar het einde niet. Zoveel motoren crashen dus jaarlijks in de slecht geplaveide straten van Manilla. Het cijfer zegt alles over de rijkwaliteiten en mogelijk nog meer over de zelfoverschatting en de discipline van de Filipijnse motorrijder.

Veel dodelijke slachtoffers


De Metro Manila Development Authority (MMDA), een overheidsinstantie die zich onder meer bezigt met verkeersmanagement becijfert dat er vorig jaar 221 inwoners van Manilla in het verkeer om het leven kwamen. Motorrijders zijn daarin duidelijk oververtegenwoordigd want we nemen er 154 voor onze rekening. Ook bij de verwondingen staan motorrijders fier op de eerste plaats. Ons advies: kijk vooral uit in het verkeer van Manilla.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen