Miljoen minder bonnen

De politie heeft dit jaar ruim een miljoen minder bonnen uitgeschreven dan vorig jaar. Dat is het gevolg van het afschaffen van de bonnenquota. Dat meldt de Volkskrant. Volgens het Centraal Justitieel Incassobureau werden in de eerste negen maanden van 2010 nog ruim 8,5 miljoen boetes uitgedeeld, tegen bijna 7,3 miljoen dit jaar.

Het gaat vooral om minder bekeuringen voor zaken als kapotte fietslichten en rijden zonder gordel. Deelden agenten voor die overtredingen vorig jaar nog meer dan 1,1 miljoen boetes uit, dit jaar waren dat er bijna 850.000. “Dat is een flinke daling. Het zou het gevolg kunnen zijn van het afschaffen van de bonnenquota”, zegt een woordvoerder van de Raad van Korpschefs.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.