zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Miljoen minder bonnen

De politie heeft dit jaar ruim een miljoen minder bonnen uitgeschreven dan vorig jaar. Dat is het gevolg van het afschaffen van de bonnenquota. Dat meldt de Volkskrant. Volgens het Centraal Justitieel Incassobureau werden in de eerste negen maanden van 2010 nog ruim 8,5 miljoen boetes uitgedeeld, tegen bijna 7,3 miljoen dit jaar.

Het gaat vooral om minder bekeuringen voor zaken als kapotte fietslichten en rijden zonder gordel. Deelden agenten voor die overtredingen vorig jaar nog meer dan 1,1 miljoen boetes uit, dit jaar waren dat er bijna 850.000. “Dat is een flinke daling. Het zou het gevolg kunnen zijn van het afschaffen van de bonnenquota”, zegt een woordvoerder van de Raad van Korpschefs.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen