Alweer minder motoren gestolen

Uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) blijkt dat er veel minder meldingen van gestolen voertuigen gedaan zijn in 2014 vergeleken met de cijfers van 2013. Met een slag om de arm kun je daaruit concluderen dat het aantal diefstallen ook teruggelopen is, maar er zal altijd een aantal zaken niet bij de politie gemeld worden.

De diefstal van motoren liep met 11 procent terug van 1.963 in 2013 naar 1.753 in 2014. Opmerkelijkste nieuws in het rapport, dat in de loop van de dag zal verschijnen: 30 procent minder meldingen van gestolen Harley’s. Volgens de stichting heeft dit te maken met de versterkte controles van het RDW en de politie. Hierdoor worden vooral de onderdelen van het Amerikaanse merk teruggevonden. Criminelen deinzen er dus mogelijk ook meer en meer voor terug om hun handen te branden aan dit merk.

Verder staat er in het onderzoek – dat in handen is van het ANP – dat er minder auto’s gestolen worden. Vooral de producenten van Mercedes, BMW en Volkswagen lijken betere beveiliging op hun auto’s te hebben gemonteerd want van die merken is een terugloop in gemelde diefstallen te zien tussen de 17 en 25 procent.

De stichting ziet de diefstalcijfers al jaren teruglopen. Sinds 2000 is het aantal meldingen zelfs met 57 procent teruggelopen. Al zijn de cijfers voor motoren en brom- en snorfietsen al jaren vrij wisselend. Leg je motor dus nog steeds goed aan het slot, ook als hij bijvoorbeeld in je garage staat.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.