donderdag 22 februari 2024

‘Minister kijkt serieus naar A1-plan van RAI Vereniging’

Gisteren kon je op MOTOR.nl alles lezen over het plan van de RAI Vereniging om het theorie-examen voor een lichte motor (A1-motorrijbewijs) onder voorwaarden te laten vervallen voor iedereen die in bezit is van een B-rijbewijs.

Volgens RAI Vereniging voorzitter Van Eijck groeit de behoefte in de 1.5m samenleving aan individueel vervoer, zoals de motor. We moeten er daarom met elkaar voor zorgen dat deze vormen van vervoer toegankelijker worden voor grote groepen reizigers en de flexibiliteit van ons mobiliteitssysteem verbetert.

Op NOS.nl lezen we dat Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) “serieus” kijkt naar het voorstel. Ze onderstreept in haar reactie wel dat motorrijden andere vaardigheden vraagt dan autorijden en daar heeft ze natuurlijk een heel goed punt.

Binnenkort vast meer.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

1 Reactie

  1. ik hoop dat de minister zijn gezonde verstand gebruikt en het naar mijn mening ongezonde idee van de rai verwerpt.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen