Mirjam Pol zegt “JA!” Tegen Dakar 2018

“Het gaat er echt weer van komen,” schrijft Mirjam op haar website. “JA! Ik ga weer Dakar rijden, duidelijker kan ik niet zijn.” De afgelopen jaren heeft Mirjam een rustpauze ingelast zodat zij zich zo goed mogelijk kon voorbereiden om weer aan de start te kunnen verschijnen van de Dakar Rally. 

Afgelopen mei heeft Mirjam zich weer ingeschreven voor de deelname aan de Dakar Rally 2018. Zij is meer dan ooit ‘klaar’ om de strijd met de elementen en zichzelf aan te gaan. Om goed voorbereid aan de start te verschijnen wil Mirjam nu kilometers maken. Dit doet ze door mee te doen aan diverse WK-rally’s in binnen- en buitenland, zoals de cross country wedstrijd in Westerbork vorige week. 

In 2006 liet Mirjam zien dat zij zich als rookie prima staande kon houden tijdens de Dakar Rally. Hier had ze een mooie tachtigste finishtijd algemeen. In 2009 werd haar gezonde verstand, doorzettingsvermogen en Twentse nuchterheid beloont met de overwinning in het damesklassement van de zwaarste rally ter wereld. Na deze overwinning heeft Mirjam nog drie keer aan de start gestaan. 

In 2018 vindt de veertigste editie plaats van de Dakar Rally van zes tot en met twintig januari. Voor de tiende keer zal de rally op het Zuid Amerikaanse continent plaats vinden met de Stille Oceaan en de Peruaanse duinen als achtergrond. De Dakar start in Lima, Peru met een rustdag op de zevende dag in La Paz, Bolivia en zal finishen in Cordoba, Argentinië. Nog een opvallende, maar gunstige wijziging: de komende editie zal twee dagen langer worden en krijgt veertien in plaats van 12 racedagen!

Wil je op de hoogte blijven van Mirjam en haar avontuur? Haar nieuwe website is sinds deze week in de lucht met een nieuw, speciaal voor haar ontworpen logo: www.mirjampol.com.

Bron: Mirjam Pol

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.