Mission Impossible: Tom Cruise doet zelf enorme motorstunt

Tom Cruise is blijkbaar niet vies van wat eigen stuntwerk. Voor de nieuwste Mission Impossible film maakt hij een enorme sprong van een ramp in een van de grootste en duurste stunts ooit in de Mission Impossible filmserie.

De video, die hieronder te bekijken is, toont Cruise die op een aangepaste Honda CRF450 van een reusachtige helling springt terwijl hij wordt geflankeerd door drones om de actie te filmen. Zowel de motor als Tom Cruise hadden safety-lines om te voorkomen dat er schade zou ontstaan – hoewel dat niet wil zeggen dat de scène helemaal zonder problemen verliep.

Er wordt gemeld dat een van de motorfietsen die voor de stunt is gebruikt, tijdens het filmen is beschadigd, waardoor de machine op de set van de film is ontploft.

De stunt is naar verluidt een van de meest ambitieuze en dure die ooit op Britse bodem heeft plaatsgevonden, en heeft naar verluidt ongeveer 2 miljoen pond gekost om op te zetten en te filmen. De opnamen zijn gemaakt op een in onbruik geraakte RAF-basis in Oxfordshire. En om te voorkomen dat publiek de stunt zou filmen werden er in de omgeving zelfs tijdelijke verkeerslichten opgesteld om te voorkomen dat het publiek de escapade zou filmen. Gelukkig voor ons had een die-hard fan het door en wist de stunt toch vast te leggen.

De stunt zou oorspronkelijk plaatsvinden in het Italiaanse Venetië, maar vanwege COVID-19 pandemie die een reischaos veroorzaakte in een groot deel van het Europese vasteland werd het filmen uiteindelijk overgeheveld naar het Verenigd Koninkrijk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?