dinsdag 25 juni 2024

Mission Impossible: Tom Cruise doet zelf enorme motorstunt

Tom Cruise is blijkbaar niet vies van wat eigen stuntwerk. Voor de nieuwste Mission Impossible film maakt hij een enorme sprong van een ramp in een van de grootste en duurste stunts ooit in de Mission Impossible filmserie.

De video, die hieronder te bekijken is, toont Cruise die op een aangepaste Honda CRF450 van een reusachtige helling springt terwijl hij wordt geflankeerd door drones om de actie te filmen. Zowel de motor als Tom Cruise hadden safety-lines om te voorkomen dat er schade zou ontstaan – hoewel dat niet wil zeggen dat de scène helemaal zonder problemen verliep.

Er wordt gemeld dat een van de motorfietsen die voor de stunt is gebruikt, tijdens het filmen is beschadigd, waardoor de machine op de set van de film is ontploft.

De stunt is naar verluidt een van de meest ambitieuze en dure die ooit op Britse bodem heeft plaatsgevonden, en heeft naar verluidt ongeveer 2 miljoen pond gekost om op te zetten en te filmen. De opnamen zijn gemaakt op een in onbruik geraakte RAF-basis in Oxfordshire. En om te voorkomen dat publiek de stunt zou filmen werden er in de omgeving zelfs tijdelijke verkeerslichten opgesteld om te voorkomen dat het publiek de escapade zou filmen. Gelukkig voor ons had een die-hard fan het door en wist de stunt toch vast te leggen.

De stunt zou oorspronkelijk plaatsvinden in het Italiaanse Venetië, maar vanwege COVID-19 pandemie die een reischaos veroorzaakte in een groot deel van het Europese vasteland werd het filmen uiteindelijk overgeheveld naar het Verenigd Koninkrijk.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen