donderdag 28 maart 2024

Moderne Ural onmogelijk?

Alsof een elektrische Ural nog niet revolutionair genoeg is, komt het zijspan ook nog eens uit Amerika. Dit prototype is gebouwd door het Californische ICG. Het mixt een klassieke Russische driewieler met een moderne Amerikaanse motor van Zero Motorcycles. Het blok is goed voor 61 pk en dat maakt een topsnelheid van 140 km/u mogelijk. De actieradius bedraagt 165 kilometer.

Lyrische reacties
De makers van de Ural cT ontwerpen het zijspan aan uitgebreide testen. De accu’s vinden een plaats in het bakje, maar ze mogen niet volledig ten koste van de plaats van de passagier en bagage. Concrete plannen om het zijspan in productie te nemen bestaan niet, maar als de reacties lyrisch zijn, zit een kleine productieserie er in. Realisme regeert bij de ICG want het bedrijf denkt minimaal twee jaar nodig te hebben voordat de cT daadwerkelijk in productie kan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen