maandag 3 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Morgenochtend gladheid verwacht

Het KNMI waarschuwt dat het vrijdagochtend in de spits glad kan worden op de weg als gevolg van sneeuwval. De waarschuwing geldt voor het midden en zuiden van het land. Dat heeft het meteorologische instituut donderdagavond gemeld. Deze 'code geel' geldt in principe vrijdagochtend tot 09.00 uur. In de noordelijke provincies ondervinden weggebruikers volgens het KNMI vermoedelijk geen problemen met gladheid op de weg.

De ANWB waarschuwt ook voor een relatief drukke ochtendspits op vrijdagochtend. “Maar de hele week staan er al meer files als gevolg van de regen en de harde wind”, stelt een zegsman. Op vrijdag is de spits doorgaans rustiger dan op andere werkdagen. Rijkswaterstaat laat weten de situatie op de weg continue te monitoren en indien nodig te strooien op plekken waar het wegdek te glad wordt. Weggebruikers wordt aangeraden vooral de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen