Morgenochtend gladheid verwacht

Het KNMI waarschuwt dat het vrijdagochtend in de spits glad kan worden op de weg als gevolg van sneeuwval. De waarschuwing geldt voor het midden en zuiden van het land. Dat heeft het meteorologische instituut donderdagavond gemeld. Deze 'code geel' geldt in principe vrijdagochtend tot 09.00 uur. In de noordelijke provincies ondervinden weggebruikers volgens het KNMI vermoedelijk geen problemen met gladheid op de weg.

De ANWB waarschuwt ook voor een relatief drukke ochtendspits op vrijdagochtend. “Maar de hele week staan er al meer files als gevolg van de regen en de harde wind”, stelt een zegsman. Op vrijdag is de spits doorgaans rustiger dan op andere werkdagen. Rijkswaterstaat laat weten de situatie op de weg continue te monitoren en indien nodig te strooien op plekken waar het wegdek te glad wordt. Weggebruikers wordt aangeraden vooral de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.