zaterdag 30 september 2023

Morgenochtend gladheid verwacht

Het KNMI waarschuwt dat het vrijdagochtend in de spits glad kan worden op de weg als gevolg van sneeuwval. De waarschuwing geldt voor het midden en zuiden van het land. Dat heeft het meteorologische instituut donderdagavond gemeld. Deze 'code geel' geldt in principe vrijdagochtend tot 09.00 uur. In de noordelijke provincies ondervinden weggebruikers volgens het KNMI vermoedelijk geen problemen met gladheid op de weg.

De ANWB waarschuwt ook voor een relatief drukke ochtendspits op vrijdagochtend. “Maar de hele week staan er al meer files als gevolg van de regen en de harde wind”, stelt een zegsman. Op vrijdag is de spits doorgaans rustiger dan op andere werkdagen. Rijkswaterstaat laat weten de situatie op de weg continue te monitoren en indien nodig te strooien op plekken waar het wegdek te glad wordt. Weggebruikers wordt aangeraden vooral de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image