Moto Guzzi, 100 Anni: een prachtig historisch naslagwerk

Moto Guzzi, 100 Anni: een prachtig historisch naslagwerk. Het boek dat de eerste 100 jaar van het merk uit Mandello del Lario verhaalt wordt uitgegeven door Rizzoli.

10 verhalen voor 100 jaar geschiedenis: het boek verzamelt de ervaringen van beroemde mensen met Moto Guzzi en vertelt niet alleen over Italiaanse motorfietsen, maar ook over hun passie voor het motorrijden.

100 jaar Moto Guzzi: 10 modellen die geschiedenis schreven

De festiviteiten gaan door

Een speciaal logo, een documentaire over het ontstaan en de ontwikkeling van het bedrijf, een aanstaande special in ontwikkeling, een serie ritten en een tentoonstelling van bijzondere motoren. Dit en vele andere initiatieven zullen 100 jaar Moto Guzzi vieren. Vanwege dit feit werd in Milaan het boek ‘Moto Guzzi 100 Anni’ gepresenteerd. Het boek viert de mythe van het merk met de adelaar, een van de beroemdste motorfietsfabrikanten ter wereld. Het boek beslaat een eeuw geschiedenis aan de hand van de verhalen van tien beroemdheden die hun liefde voor Moto Guzzi uitdragen. Met nooit eerder gepubliceerd materiaal waarin de tien auteurs, in vele opzichten heel verschillend van elkaar, over hun passie voor de motorfietsen uit Mandello vertellen.

Het boek is een getuigenis van het unieke karakter van Moto Guzzi, een merk dat honderd jaar na zijn geboorte nog steeds de waarden van zijn briljante stichters belichaamt. Sinds 1921 werd elke Moto Guzzi ,die waar dan ook ter wereld heeft gereden, met de hand geassembleerd in de fabriek in Mandello del Lario.

Moto Guzzi 100 Anni (224 blz.) is verkrijgbaar in de online boekhandel – o.a. bij IBS – voor zo’n 80 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?