donderdag 28 maart 2024

Moto Guzzi: 100 jaar in 20 minuten

In een prachtige documentaire van meer dan 20 minuten worden de eerste 100 jaar van de geschiedenis van Moto Guzzi samengevat. Een eeuw die werd gekenmerkt door passie, betrokkenheid en vooral door motorfietsen die deel zijn gaan uitmaken van de geschiedenis en van het geheugen van de liefhebbers.

Op 15 maart 1921 wordt Moto Guzzi geboren in Mandello del Lario. Het verhaal is bekend: Carlo Guzzi en Giorgio Parodi stichtten de Società Anonima Moto Guzzi. Ze kozen de adelaar als symbool ter nagedachtenis aan hun vriend Giovanni Ravelli, die tijdens de Eerste Wereldoorlog met hen had gediend in de Regia Marina Air Service. Samen hadden ze zich willen wijden aan de bouw van motorfietsen, maar Giovanni overleed tijdens een vliegtuigongeluk. Moto Guzzi heeft 15 wereldtitels, 11 Tourist Trophies en talrijke snelheidsrecords op zijn naam staan. Het was en is nog steeds de motorfiets van de Italiaanse politie, het leger en de Corazzieri. Ooit heeft het ook de politie van Californië, Berlijn en de garde van de Koning van Jordanië uitgerust.

Vorig jaar wilde de Piaggio-groep, waarvan Guzzi deel uitmaakt, het jubileum op waardige wijze vieren met evenementen en shows die hun hoogtepunt zouden bereiken met de Moto Guzzi World Days in Mandello. Maar ja, die pandemie…

Moto Guzzi 100 jaar: een eeuw Moto Guzzi in 14 stories

Maar we het verhaal van Moto Guzzi kunnen we blijven herinneren met deze documentaire waarin zijn vervat, citaat: ‘100 jaar iconische motorfietsen, 100 jaar lange uren werk doordrenkt van passie. 100 jaar van verbazingwekkend talent en design. 100 jaar authenticiteit, 100 jaar buitengewone motorfietsen’. Kortom, de hele geschiedenis van Moto Guzzi in een 20 minuten durende docu-video.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen